У Луцьку відбувся захід-реквієм "Спортивні хроніки війни"

Дата:

8 вересня у Луцьку відбувся захід-реквієм "Спортивні хроніки війни".

Метою заходу було вшанувати пам’ять загиблих спортсменів та тренерів у цій жорстокій війні, а також подякувати за щоденний подвиг нашим захисникам та захисницям, які боронять наш спокій та виборюють наше право на життя.

Вдумайтеся у ці цифри: понад 400 спортсменів загинуло, 40 - знаходяться у полоні, вважаються безвісті зниклими 30. Щодня ця сумна статистика змінюється...

В рамках заходу усі охочі могли ознайомитися з тематичними стендами, які "розповідали" історії наших героїв та інсталяцією залишків ворожих снарядів і знищеного спортивного інвентарю. Завітали цього дня на захід представники влади різних рівнів, спортсмени та тренери, викладачі, лучани, які цікавляться чи/та займаються спортом.

Так, на початку заходу із вступним словом виступила заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк, яка наголосила на тому, що ми маємо цінувати ті зусилля, які докладаємо для того, щоб наша країна стала незалежною; маємо пам'ятати про героїв, які роблять усе для нашої Перемоги. Свої слова подяки та звернення до спортивної спільноти адресували також начальник Департамент культури, молоді та спорту Волинської ОДА Олександр Хвіщук та ректор Волинський національний університет імені Лесі Українки Анатолій Цьось. Виступали і представники спортивної спільноти, які підкреслювали, що спортсмени - одні з перших, хто, безмежно люблячи свою Батьківщину, маючи у крові жагу до перемог, володіючи навичками витривалості, силою духу, міцністю, сталевими нервами – прийняли цей бій.

Крім того, цього дня діти та молодь презентували свої патріотичні номери. Зокрема, свою спортивно-хореографічну композицію «Перемога за нами» продемонстрували вихованки відділення гімнастики художньої Комунальний заклад Дитячо-юнацька спортивна школа 3 Луцької міської ради; проникливу поезію у супроводі із ніжним соло представили вихованець студії Бешкетники Микола Варцаб’юк та учениця Луцька Музична школа 1 ім. Ф.шопена Анастасія Войчик; а вихованці ГерцЬ спортивний клуб козацьких бойових мистецтв як завжди запалили всіх жагучою емоцією на подальшу боротьбу та неминучу Перемогу нашого народу.

Цього дня глядачі та слухачі почули щемливі історії про життя та смерть наших героїв - Сергія Проневича, Євгена Слюсаренко, Андрія Снітка, Артема Карабана, Станіслава Потапчука, Владислава Войтовича.

Організаторами заходу стали Волинський національний університет імені Лесі Українки та департамент молоді та спорту Луцької міської ради.

Подяка: Факультет фізичної культури, спорту та здоров'я ВНУ імені Лесі Українки, Юридичний факультет ВНУ імені Лесі Українки та Факультет культури і мистецтв ВНУ імені Лесі Українки. Величезна подяка ідейній натхненниці заходу - Ніна Деделюк, адже саме її ідея декілька місяців тому стала "відправною точкою" для організації заходу. Особлива подяка проникливому ведучому Богдан Лукашук та людині, яка об'єднала десятки ролей на заході Василь Закрева.

Дякуємо також тренерам, вихованцям, представникам комунальних закладів спортивного спрямування, волонтерам та всім тим, хто провів з нами цей день, вшанувавши пам'ять наших спортсменів.