Лучани побували на Всеукраїнській тереновій грі «СіЧ: Сила і Честь»

Дата:

Третій рік поспіль на Черкащині відбувається Всеукраїнська теренова гра «СіЧ: Сила і Честь» імені братів Чучупак. Цьогоріч у місце сили і слави українського народу – Холодний Яр – вирушили 200 юнаків та дівчат з 16 областей України, задля того, аби загартуватися фізично й духовно та поглибити знання про визвольну боротьбу українського народу. Серед тих, хто вирішив випробувати себе на міцність були 60 лучан, зокрема ліцеїсти Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної сотні та активна молодь міста.

 

20 вересня відбулося урочисте відкриття гри, на якому усіх учасників було розподілено на дві сотні – сотню Чорного Ворона і сотню Гонти та проведено загальний інструктаж щодо правил гри.Варто зауважити, що на відкритті гри були присутні бійці 93-ї ОМБр «Холодний Яр», які поспілкувалися з молоддю, розповіли про оновлення українського війська та випробування, які їм довелося подолати.

 

Після загального збору учасники теренової гри «СіЧ: Сила і Честь» вирушили на місця таборування й упродовж чотирьох днів долали випробування на спритність і витривалість, змагались за прапор та пов’язки команди супротивника, живились енергетикою Холодного Яру і здобували нові знання. Окрім цього, юнаки та дівчата відчули що таке справжній дух побратимства, знайшли однодумців та отримали незабутні враження.

 

У підсумку, після чотирьох днів запеклої боротьби, перемогу у тереновій грі «СіЧ: Сила і Честь» здобула сотня Гонти.

Захід організовували: Міністерство молоді та спорту України, Управління сім’ї, молоді та спорту Черкаської обласної державної адміністрації за підтримки КЗ «Центр національно-патріотичного виховання дітей та молоді у місті Луцьк» та ГО «ВМР «Національний Альянс».

 

Довідка:

«Теренова гра «СіЧ: Сила і Честь» імені братів Чучупак – всеукраїнська гра, спрямована на підвищення рівня знань про видатних особистостей українського державотворення. Суть змагань полягає в захисті свого прапора та отриманні прапора супротивника. Для цього всіх учасників розподіляють на 2 команди (сотні), кожна з яких має свій прапор та бореться за нього впродовж 4 днів гри.  Кожен учасник гри має на руці пов’язку, що символізує його життя. Втрата пов’язки прирівнюється до умовної смерті гравця. Переможцем вважається та команда, яка на момент завершення гри утримує два прапори. Варто додати, що собливістю гри є відтворення військового устрою команд, що аналогічний устрою гайдамаків часів Холодноярської республіки.