Зустріч із волинськими спортсменами "Олімпійський марафон"

Дата:
Зустріч із волинськими спортсменами "Олімпійський марафон"

Учора, 28 листопада, у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва відбулася зустріч із неймовірними людьми – нашими спортсменами. 

Зокрема, учасники заходу мали змогу поспілкуватися із капітаном Національної збірної України, заслуженим тренером України, майстром спорту України міжнародного класу на човнах «Дракон», багаторазовим призером та чемпіоном світу та Європи Дмитром Назаруком.

Нещодавно ми усі спостерігали за заїздом на човнах «Дракон» нашої української збірної. З особливим щемом вболівали за наших спортсменів, адже під час заїзду їхній човен накрило хвилею від човна суперників. Та попри все вони продовжили змагатися і фінішували шостими з дев’яти команд, по шию у воді. Нашій збірній глядачі аплодували стоячи. Саме Дмитро Назарук - капітан Національної збірної України віддав команду продовжити змагатися. Радіємо, що учасники зустрічі мали змогу познайомитися та поспілкуватися із Дмитром особисто.

Крім того, на зустріч завітав ще один титулований волинський веслувальник, заслужений майстер спорту України з веслування на байдарках і каное, учасник Олімпійських ігор у Токіо, чемпіон світу, срібний призер чемпіонату світу, Європи та Європейських ігор Юрій Вандюк.

Юрій поділився своєю мрією – юнак хотів би заспівати гімн України на честь перемоги на Олімпійських іграх. Попереду в спортсмена Олімпійські ігри- 2024 у Франції. Тож ми щиро бажаємо аби ця заповітна мрія обов’язково здійснилася. Вдячні Юрію за натхнення та мотивацію для майбутніх поколінь наших спортсменів.

Також на захід завітав Президент Волинської обласної федерації каное, заслужений тренер України з веслування на байдарках і каное, заслужений тренер України з веслування на човнах «Дракон», заслужений працівник фізичної культури та спорту України Андрій Шевчук.

Андрій поділився, що починав свій шлях у спорті зі спортивної гімнастики. Займався різними видами спорту допоки знайшов свій – веслування на байдарках і каное. Й зараз продовжує активно тренуватись та виступати на міжнародних змаганнях, на чемпіонатах світу, Європи. Дякуємо Андрію за взірець та мотивацію для нашої молоді.

Долучився до заходу Андрій Авраменко – директор Волинської обласної школи вищої спортивної майстерності, перший заступник голови відділення ГО «Відділення НОК України у Волинській області», майстер спорту України» з важкої атлетики , майстер спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу.

Андрій поділився власним досвідом досягнення висот на спортивній ниві, а також поділився цікавими історіями, як прививає любов до спорту своїм чудовим донечкам. Дякуємо Андрію за мотивацію та корисні поради для юного покоління наших спортсменів.

Радіємо можливості проведення таких зустрічей, адже саме українські спортсмени дивують світ своєю волелюбністю, працелюбністю і жагою до перемоги, а такі спортивні зустрічі мотивують не здаватися попри усі труднощі, дають наснагу до життя.