Засідання круглого столу на тему «Підвищення компетенції суб’єктів взаємодії щодо проблеми торгівлі людьми в умовах децентралізації в територіальних громадах Волинської області»

Дата:

 6 квітня було проведено засідання круглого столу для представників Луцької міської територіальної громади на тему «Підвищення компетенції суб’єктів взаємодії щодо проблеми торгівлі людьми в умовах децентралізації в територіальних громадах Волинської області» за участю Віктора Вальчука, заступника голови правління ГО «Волинські перспективи».

Метою зустрічі було покращення знань та навичок представників територіальних громад, що здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми.

Це надзвичайно актуальна тема сьогодення, адже через те, що пандемія несе важкі наслідки для світової економіки та ситуації в Україні зокрема - багато наших співгромадян вибирають шлях трудової міграції. Аби не потрапити в пастку торгівців людьми, необхідно пам’ятати наступне:

- не віддавайте документи незнайомцям;

- не підписуйте незрозумілі договори;

- збережіть контакти представництва України в державі, куди їдете на заробітки!

Вирушаючи закордон, відскануйте (сфотографуйте) документи, що посвідчують вашу особу та збережіть собі на електронній скринці. Таким чином, втративши свої документи, звернувшись в консульство України чи правоохоронні органи іноземної держави, ви зможете надати відомості про себе та швидше отримати необхідну допомогу.

Серед видів торгівлі людьми не лише трудова експлуатація, а й примусове жебрацтво, сексуальна експлуатація, торгівля людьми з метою вилучення органів, втягнення у злочинну діяльність та інші.

Якщо Ви потрапили в таку ситуацію звертайтесь за допомогою:

527 та 0 800 505 501 – номери телефону Національної безкоштовної гарячої лінії з питань протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів.