Заходи до Дня пам’яті Чорнобильської трагедії

Дата:

Сьогодні, 23 квітня 2019 року,

комунальний заклад «Луцький міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Луцької міської ради» організував у мікрорайонах міста спортивні заходи для мешканців за місцем проживання до Дня пам’яті Чорнобильської трагедії в приміщеннях «Білий м’яч» (вул.
Конякіна, 35) та «Стріла» (б-р Дружби Народів, 13а).

Чорнобиль – це передусім велика людська трагедія, що понівечила людські долі. Ми повною мірою розуміємо, наскільки велику і масштабну справу зробили ліквідатори Чорнобильської катастрофи. Вони проявили самопожертву в ім’я людства, і ми всі не повинні забувати про це.

Присутні на заході, із нестихаючим болем у серцях, хвилиною мовчання вшанували пам’ять про тих, хто пішов у безсмертя, приборкуючи ядерну стихію. Вічна їм пам’ять!

На захід в осередок «Білий м’яч» завітали гості: Федір Володимирович Рузак - керівник ГО "Спілка чорнобильців", ліквідатор на ЧАЕС; 

Михайло Іванович Генсьор - керівник ГО "Інваліди війни, Збройних Сил, рятувальників, поліцейських, учасників бойових дій та антитерористичної операції" Волинської області, потерпілий від аварії на ЧАЕС, член літературно-мистецької студії "Зорі над Стиром"; 

Царук Зінаїда Ростиславівна - майстриня-вишивальниця, дружина Михайла Генсьора. 

В заклад «Стріла» була запрошена Ніна Антонівна Кренець - дружина ліквідатора аварії на ЧАЕС, переселенка та потерпіла від катастрофи.

Гості розповіли дітям про події, які відбулися 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС.

Михайло Генсьор продекламував авторські вірші із літературної збірки "Зірка Полин" на тематику вищезгаданих подій, а Федір Рузак презентував книгу "Грані подвигу".

Галина Тимощук - провідний професіонал Центру для всіх присутніх в осередку "Стріла" читала власні вірші: "Привиди Чорнобиля"; "Самотній ослінчик".

Після розповідей про велику трагедію, яка понівечила людські долі, розпочалася спортивна програма. Діти та дорослі у двох осередках випробували свої сили з таких видів: дартс; теніс настільний; футбол настільний; шашки.

По закінченні змагань всі присутні смакували чаєм із солодощами та обмінювалися враженнями.

Запрошені поважні гості отримали подарунки від організаторів заходу.

24 квітня 2019 року об 18.00 год. в приміщенні «Олімпія» (пр-т Відродження, 39) комунального закладу «Луцький МЦФЗН «Спорт для всіх» та 25 квітня 2019 року об 15.00 год. в приміщенні «Біла тура» (вул. Будівельників, 11), продовжаться спортивні заходи до Дня пам’яті Чорнобильської трагедії.

Запрошуємо усіх бажаючих долучитись до заходів!