Захід до Дня пам’яті Чорнобильської трагедії

Дата:

26 квітня 2021 року виповнюється 35 років з дня однієї з найстрашніших катастроф в історії людства — аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Минуть ще роки й десятиліття, а цей трагічний день і надалі хвилюватиме людей.

Саме сьогодні працівники комунального закладу «Луцький МЦФЗН «Спорт для всіх» в приміщенні «Білий м’яч» (вул. Конякіна, 35) організували та провели захід до Дня пам’яті Чорнобильської трагедії.

Мета заходу: проіформувати дітей з однією із трагічних сторінок в історії України, вшанувати памя'ть трагічно загиблих під час ліквідації наслідків аварії, жертв чорнобильської катастрофи; залучення до занять фізичною культурою та спортом; пропаганда здорового способу життя; популяризація рухової активності.

Програма заходу:

- естафети;

- шахи;

- шашки;

- інтерактив на тему: «Чорнобильська катастрофа».

На заході були присутні ліквідатори ЧАЕС II категорії - Палько Ігор Павлович, Балицька Ольга Іванівна, Ребекевша Петро Іванович та ліквідатори I категорії - Рузак Федір Володимирович, Палюх Віталій Степанович, які поділилися з присутніми своїми спогадами про дні перебування в зоні небезпеки.

Учасники спортивних змагань отримали дипломи та солодкі призи, а ліквідатори - подарунки від організаторів.

Наш земний уклін, наша довічна вдячність усім, хто взяв участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, відроджував і продовжує відроджувати до нового життя обпалену радіацією землю.