Волонтерська програма "Я це роблю!" стартувала!

Дата:

Відповідно до низки різних соціологічних опитувань суспільної довіри волонтерство завжди займає лідируючі позиції. Волонтерський рух за останні десять років значно зміцнів в Україні, підвищилась культура волонтерства, відомими стали постаті найбільш активних представників руху. Волонтерство у Луцьку теж розвинено на високому рівні. Здебільшого це громадські організації, благодійні фонди та ініціативні групи, які здійснюють свою роботу у певному, чітко визначеному, напрямку. Допомога воякам АТО та членам їх сімей, рухи зоозахисників чи екоактивістів, організації, які працюють із дітьми з інвалідністю та інші.

Наприкінці 2020 року за ініціативи департаменту сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради було оголошено набір до нової волонтерської програми «Я це роблю!». Програма анонсувалась як максимально практична. Очікувалось, що волонтери, які увійдуть до складу волонтерської групи, будуть працювати у різних напрямках – там, де є потреба у їхніх знаннях та доброму серці. Організатори не очікували такої великої кількості зацікавлених осіб, що не може не тішити. Як же багато у нас людей, які не бояться витрачати свої сили, час, натхнення в ім'я великої ідеї - допомоги іншим!

9 та 10 квітня 2021 року у приміщенні громадської організації «Молодіжний центр Волині» було проведено перші зустрічі із відібраними учасниками. Приємно відзначити той факт, що записались до програми учасники та учасниці різного віку. Під час заходу всі познайомились, виокремили для себе найбільш привабливі напрямки волонтерства, обговорили, які проблеми є найбільш актуальними для молоді і не тільки. Багато говорили щиро та відверто про те, що нам "болить". Зійшлися на тому, що маємо великий потенціал, добре серце і бажання допомагати. Тому старт програми припадає на загальноміську екологічну толоку «Чисте довкілля», до якої вже доєднується частина учасників.

Волонтерська група є відкритою. Якщо хтось, з тієї чи іншої причини, не бачив оголошення, але хоче приєднатися до групи – дзвоніть за телефоном 777 925 – відділ сім’ї та молоді департаменту сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради.

Також ми готові розглянути пропозиції установ різних форм власності, які потребують волонтерської допомоги наших учасників Програми.