Відбувся захід з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Дата:

12 грудня 2019 року працівники КЗ «ЛМЦФЗН «Спорт для всіх» організували захід з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Щороку 14 грудня ми згадуємо про мужність, самовідданість і високий професіоналізм учасників ліквідаці наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

26 квітня 1986 року сталася справжня національна трагедія, наслідки якої ми відчуваємо й досі. Ядерна стихія опалила долі мільйонів українців, породила величезну кількість проблем. З плином часу вони змінюються, трансформуються, але не зникають.

Ліквідатори – є справжнім прикладом патріотизму, мужності та самовідданості.

Ми в неоплатному боргу перед героями-чорнобильцями, які захистили теперішні й прийдешні покоління від радіаційного лиха.

На захід були запрошені ліквідатори, рідні ліквідаторів та постраждалі від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС: Снітко Дмитро Іванович, Лучко Анатолій Петрович, Гусар Федір Володимирович, Матусевич Сергій Васильович, Генсьор Михайло Іванович, Срібний Юрій Григорович.

Гості розповіли про трагічні історичні події 1986 року та про тих, хто боровся за наше сьогодення та показали фото виставку й літературу, в якій написані твори про подвиги героїв-чорнобильців, що залишиться в історії та житимуть в пам’яті кожного українця.

Михайло Генсьор декламував власні вірші про трагічні події та про прекрасне кохання й подарував свою авторську збірку поетичних творів.

Ми повинні пам’ятати день, в який згадують тих, хто віддав свої життя заради порятунку інших, а також вшановують ліквідаторів, які, ризикуючи здоров’ям, ліквідували наслідки техногенної катастрофи.

Схиляємо голови в пошані перед кожним, чиє життя та здоров’я забрав невидимий ворог – смертоносне радіоактивне випромінювання та бажаємо міцного здоров’я, сімейного затишку, оптимізму, добробуту та благополуччя!

Дякуємо Людмилі Лонюк голові Волинського обласного благодійного фонду "Дитяча місія.Україна" за подарунки для ліквідаторів!