Відбулось перше установче засідання Молодіжної ради при Луцькій міській раді

Дата:

Вчора, 22.02.2024 року, відбулось установче засідання Молодіжної ради при Луцькій міській раді. 

Нарешті 30 креативних, експертних, небайдужих, сміливих молодих людей зможуть виявляти свою активність на благо розвитку молоді у громаді! 

Зустріч відбулась у залі засідань Луцької міської ради, де приймаються важливі стратегічні рішення для розвитку громади. Більшість членів Молодіжної ради побували тут вперше. Віднині молоді люди теж зможуть вносити свої пропозиції та висловлювати бачення стосовно того, як зробити реалізацію молодіжної політики більш ефективною.

До складу Молодіжної ради на 2024-2025 роки входять учні закладів загальної середньої освіти, студенти закладів вищої освіти, працююча молодь, члени громадських організацій, молодіжних центрів.

Цьогорічне Положення про Молодіжну раду значно оновлено у бік розширення різних можливостей для членів ради, запровадження більш гнучких та демократичних норм тощо. Розроблялося Положення із максимальним залученням зацікавленої молоді.

Символічно, що на початку заходу з привітальним словом виступила заступниця міського голови Ірина Чебелюк, яка привітала членів Молодіжної ради з тим, що вони стали дотичними до однієї з найважливіших структур, яка забезпечує життєдіяльність нашої громади. Ірина Іванівна зазначила, що молодіжна рада - один з консультативних органів, який має працювати спільно з міською радою та допомагати враховувати думку молодіжного сектору.

Вступне мотивуюче слово цього дня мали і два попередніх голови Молодіжних рад першого скликання Дем'ян Петрик та Юрій Семчук, які поділилися досвідом свого головування та зазначили, що структури в яких вони працюють (а це NGO Youth Platform \ ГО "Молодіжна Платформа" та Луцький міський молодіжний центр відповідно) готові надавати всіляку підтримку новоствореній Молодіжній раді.

А потім почалося найцікавіше в установчому засіданні Молодіжної ради - вибори її керівного складу. Голосування за голову Молодіжної ради відбулося у два тури. Демократичним шляхом було визначено, що головою Молодіжної ради стала студентка Волинського національного університету імені Лесі Українки Христина Словік (Khrystyna Slovik); заступницею - голова контрольно-ревізійної комісії ВМГО "Фундація Регіональних Ініціатив" Олександра Лугвіщик (Олександра Лугвіщик); секретарем - учениця Волинського наукового ліцею Волинської обласної ради Таїсія Токарчук (Таїсія Токарчук).

Вітаємо наш керівний склад Молодіжної ради з обранням та бажаємо наснаги у їх нелегкій, але такій потрібній роботі!  А від всієї Молодіжної ради чекаємо активності, конструктиву, нових бачень, ідей та пропозицій на благо розвитку молодіжного сектору у громаді!