Відбулась зустріч із представниками та представницями громадських організацій волонтерського спрямування

Дата:

 6 липня 2023 року, провели зустріч із представниками та представницями громадських організацій волонтерського спрямування. Реєстрація була відкритою, тож будь-хто міг приєднатися до заходу. Ряд відомих волонтерських організацій не зміг долучитися до обговорень через величезну завантаженість роботою чи/та перебуванні у прифронтових зонах.

Зустріч носила дуже предметний та прикладний характер. Адже у Луцькій міській територіальній громаді ще 31 березня 2023 року затверджено профільну програму сприяння розвитку волонтерства на 2023-2027 роки.

Під час зустрічі обговорили:

Зображення видалено.як має виглядати волонтерська рубрика на сайті міської ради і якою інформацією поповнюватися;

Зображення видалено. механізми подальшої комунікації волонтерів і представників влади, їх удосконалення;

Зображення видалено. початок створення інформаційного волонтерського хабу та його діяльність;

Зображення видалено. формат проведення волонтерського форуму та його орієнтовну дату;

Зображення видалено. напрямок та тематика навчань для волонтерських організацій за участі провідних експертів та інші.

Крім того, директор департаменту Володимир Захожий поділився інформацією про те, що робиться міською радою у галузі підтримки волонтерства, організації закупівль необхідного для хлопців і дівчат на фронт, діяльність Луцький центральний пункт допомоги, проєкт "Військові вишколи", який реалізується Луцький міський молодіжний центр ось вже понад рік та інше.

Начальниця відділу молодіжної політики Заріна Дацик розповіла про благодійні заходи спортивного та молодіжного спрямування, які на постійній основі проводяться спільно із партнерами, про проєкт "Волонтери. Відомі та невідомі історії" та чотириденний анімаційний майстер-клас для підлітків "Волонтери. Примножуємо добро". Директор Луцького міського молодіжного центру Юрій Семчук відповів на запитання присутніх щодо організації та проведення військових вишколів у громаді.

Це не чергова зустріч, щоб поговорити і розійтися. Дуже скоро Ви побачите певні, більшою або меншою мірою стратегічні чи локальні кроки з удосконалення питань сприяння волонтерському руху.

Якщо ваша волонтерська організація/благодійний фонд/ініціативна група готові долучатися до співпраці, а Ви ще не знайомі з нами - напишіть нам на адресу dsms.lutskrada@gmail.com або подзвоніть 777925 (відділ молодіжної політики департаменту молоді та спорту). Ми внесемо Вас у базу, додамо до спільного чату і дуже скоро на основі отриманої інформації, матимемо пул організацій, відомості про які буде розміщено на сайті міської ради.

Дякуємо Волинська державна обласна універсальна наукова бібліотека ім. Олени Пчілки за допомогу у проведенні заходу.

Шановні наші волонтери та волонтерки, ми бачимо вашу діяльність та захоплюємося нею. Ми вдячні за ваш величезний внесок у нашу щоденну боротьбу. І точно знаємо, що без Вас вся ця боротьба була би максимально утруднена, а то й не можлива. Тож, низький уклін і заклик до співпраці до тих, з ким ми ще не знайомі на стільки близько.