Відбулась зустріч-бесіда молоді із захисницею України

Дата:

Вчора, 29 вересня, напередодні Дня захисників та захисниць України у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва відбулась зустріч-бесіда із захисницею України. Це перший захід із циклу відкритих зустрічей з нашими героями та героїнями, які ви ще зможете відвідати у 2023 році.

Вчора ми розмовляли з Людмилою Кравчук - учасницею російсько-української війни, лейтенантом Державної прикордонної служби України, медикинею, психологинею і просто відкритою та позитивною людиною.

І ця розмова справді стала дуже особливою. Адже рівень відвертості, емоцій, щирості, любові та болю був надзвичайно високим. Людмила відповідала на всі запитання відвідувачів, а їх зібралося чимало цього дня. Переважно це були молоді люди - студенти Луцького педагогічного коледжу та викладачі закладу.

Пані Людмила розповіла про початок свого професійного життя і свій вибір; про свою родину; про те, як потрапила на східну частину Україну і охороняла кордон; пригадала свої думки, емоції та дії 24 лютого 2022 року; розповіла чим займається зараз. Говорили і про неволю, адже майже півроку жінку тримали у полоні. Від деяких історій у людей наверталися сльози на очі. Тому що це були історії про втрати, біль, смерть, неймовірну жертовність, патріотизм, любов...

Щиро дякуємо цій мужній жінці за її вибір, за її подвиг, за її любов до Батьківщині. 

Завтра особливий для нашого народу та України день, адже саме зараз наші захисники і захисниці - це ті люди, які виборюють наше право на життя, мирне майбутнє, свободу та незалежність! Ми всі у неоціненному боргу перед нашими героями. Не забуваймо також і те, що наша армія давно вже не має суто чоловічого обличчя, тож у своїх щоденних промовах та вітаннях огорніть вдячністю і наших сильних та героїчних жінок.

Подібні зустрічі дають можливість кожному "пропустити черех себе" події, що відбувалися і відбуваються у нашій країні. Краще зрозуміти військових, мати можливість їм подякувати. До речі, в кінці було дуже багато обійм і слів вдячності. Це потрібно не тільки військовим, це потрібно і нам - цивільним!

Захід організовано департаментом молоді та спорту та Волинська обласна бібліотека для юнацтва.