В Луцьку відбувся Всеукраїнський дебатний турнір «Волинська толока»

Дата:

09-10 вересня 2023 року молодь з різних куточків України зібралася у Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки, щоб взяти участь у Всеукраїнському дебатному турнірі «Волинська толока».

Продовжити традицію дебатів на Волині та попрактикувати свої знання з історії України зібралось 28 команд з різних міст: Київ, Вінниця, Львів, Дніпро, Запоріжжя, Харків, Ужгород, Луцьк.

Варто зазначити що даний захід відбувається в Луцьку вже вдев’яте, і цього року був приурочений до відзначення дня міста Луцьк.

У перший день зіграли 4 раунди, а на наступний — останній відбірковий та заключні етапи (півфінал та фінал).

За результатами 5 відбіркових раундів до півфіналу пройшли 8 команд, 4 з них боролись за перемогу на останньому етапі. Отож фіналістами ВДТ "Толока" стали: Закрите суспільство (Сергій Шишко, Анна Степанюк), Фактоголіки Луцька (Хотинська Іванка, Сирота Любомир), Дебати здорового глузду (Корнієнко Костянтин, Уляк Назар), Фотографи домашніх тварин (Антон Євтушок, Таїсія Токарчук).

Результати ВДТ «Волинська толока 2023»:

Переможці — «Фотографи домашніх тварин» (Токарчук Таїсія, Євтушок Антон) (Луцьк)

Топ-спікер новачок - Марченко Микола (Вінниця)

Топ-спікер турніру - Корнієнко Костянтин (Харків/Ужгород)

Топ-суддя - Елеонора Швець.

Вітаємо переможців із заслуженою перемогою!

Захід пройшов за підтримки департаменту молоді та спорту, Волинська державна обласна універсальна наукова бібліотека ім. Олени Пчілки та ГО "КримSOS".

Організаторами заходу стали Федерація Дебатів України.Волинь та Громадська організація "Брейншторм".

Радіємо бути дотичними до таких важливих молодіжних проєктів !