В Луцьку відбулась громадська акція «Українська вишиванка»

Дата:

9 та 10 вересня Луцьк відзначає 938 річницю від дня заснування. З цієї нагоди за організації Луцька міська рада відбулось багато патріотичних, благодійних, спортивних, культурно-мистецьких подій.

Так, 09 вересня 2023 року в Луцькій міській територіальній громаді на Театральному майдані відбулась громадська акція «Українська вишиванка».

Традиційно до участі в акції долучились цілі родини та батьки з дітками, педагоги, спортимени, велолюбителі, які цього дня брали участь у велопробігу. Цього року участь в акції взяли також військові та представники ДСНС. Приємним відкриттям стала присутність людей, що не пропустили акцію жодного разу з далекого 2007 року.

Долучитися до цього заходу могли усі охочі, хто прийшов на свято у вишитих сорочках.

Цьогоріч фігура була зовсім незвичною для лучан, адже передбачала невеличкий перформанс, що мав на меті показати боротьбу нашого народу з агресором, болісні втрати та тривоги, але між тим - нашу близьку та таку жадану Перемогу та об'єднання, коли Україна буде знову незалежною, єдиною та квітучою.

Саме військові, представники ДСНС та діти - учасники колективу Луцького ліцею # 10 "Оксамит" символізували це об'єднання.

Дякуємо кожному, хто цього святкового дня долучився до заходу!

Ми любимо тебе, Луцьк

Ділимось із Вами яскравими світлинами з заходу.