У міській ради обговорили з молодіжними лідерами питання пільгового проїзду студентів в автобусах

Дата:

Сьогодні у міській раді відбулась зустріч керівників міської ради з представниками молодіжної ради. У ній взяли участь секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, директор департаменту економічної політики Олександр Озінович, директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Олексій Веремійчик, начальник управління транспорту та зв’язку Володимир Степанов, заступник директора юридичного департаменту Андрій Максим'як та представники Молодіжної ради нашого міста.

Темою обговорення стало питання пільгового проїзду для студентів у міських автобусних маршрутах, а саме 2,50 грн. (50% повної вартості проїзду). Частина луцьких студентів заявила про акцію протесту, аби відстояти своє право на пільгу.

Григорій Пустовіт повідомив, що підняття цього питання є не зовсім доречним, адже студенти ніколи не користувались пільговим проїздом в автобусах, натомість вони мають можливість їздити в електротранспорті за 1 грн., що становить усього лиш 33,3 % від повної вартості квитка. Він також додав, що містом курсує достатня кількість тролейбусів зі зручною логістикою, що дає змогу студентам діставатися від гуртожитків до всіх навчальних закладів та у будь-яку частину міста без проблем.

Олександр Озінович розповів про ситуацію з пільговим проїздом в іншим містах України. За його словами, фактично у всій країні студенти в автобусних маршрутках платять повну вартість.

Представники молодіжної ради повідомили, що питання зниження вартості проїзду студентам спочатку повинне бути винесено на публічне обговорення, а вже потім, при відсутності конструктивного діалогу може йти мова акції протесту та мітинги. Саме таким шляхом відбувається вирішення питань у демократичних країнах. Акція протесту без попередньої спроби обговорити та дослідити питання може бути розцінена, як спекуляція окремих людей. Саме тому, Молодіжна рада підніме питання пільгового проїзду на своєму найближчому засіданні аби дізнатися думку представників молоді та спланувати подальші кроки щодо даного питання.

Григорій Пустовіт, у свою чергу, резюмував, що влада завжди йде назустріч молоді та готова до діалогу.