У Луцьку відбулись "Наукові пікніки"

Дата:

От і відбулися наші "Наукові Пікніки". 

Проєкт, який ось вже 9 років мандрує Луцькою міською територіальною громадою та Волинською областю. Проєкт, на який чекають діти та дорослі. Адже саме тут можна побачити безліч сфер науки - науки цікавої, захопливої, яскравої... 

Не дивлячись на виклики сьогодення, наші діти та молодь вчаться, здобувають знання, демонструють свої успіхи, здібності та таланти, стають винахідниками, патентують свої винаходи, обирають майбутню професію, волонтерять, прославляють нашу країну навіть за її межами ... Це все відбувається тут і зараз, і допомогти їм у професійному самовизначенні та кращому усвідомленні себе та своїх талантів - наш обов'язок. А якщо робити це ще й дуже цікаво та захопливо - то тоді...це і є Наукові Пікніки. 

16 вересня на Театральному майдані вирувало наукове життя!

Чого тут тільки не було: хімічні досліди, керування роботами та автомобілями, випробування технічних новинок, перевірка законів фізики. Тут показували як надавати першу медичну допомогу, правильно накладати турнікети, як поводитись із вибухонебезпечними предметами. На Пікніках можна було визначити яка професія тобі підходить або ж дати своє перше інтерв’ю. Крім науки, було чим зайнятися і у сфері творчості.

Учасників та гостей заходу привітала заступник Луцького міського голови Ірина Чебелюк, яка подякувала всім, хто попри величезні виклики й надалі самовіддано займається розвитком дітей та молоді, популяризує науку та наукову сферу, вносить свій вклад у розвиток багатьох сфер і напрямків.

У цей день своїми вміннями з оточуючими ділилися: Волинський національний університет імені Лесі Українки, Луцький національний технічний університет, Центр позашкільної освіти Волинської обласної ради, Волинська обласна Мала академія наук, Волинська обласна бібліотека для юнацтва, Творчий калейдоскоп, Головне управління ДСНС України у Волинській області, Музей науки і техніки та промислового дизайну, «Луцький Центр Здоров‘я», Луцька філія Волинського обласного центру зайнятості та інші.

Особливим гостем пікніків став Музей науки Малої академії наук України, який привіз своє наукове шоу та майстерню ідей!

Для любителів історії і не тільки відбувся квест #ТУТ_луцько з Лесею, який провели фахівці Управління туризму та промоції міста Луцької міської ради.

Захід було організовано за підтримки Луцька міська рада, Волинська обласна рада, Управління освіти і науки Волинської ОДА, Фонд Ігоря Палиці "Тільки разoм" та Благодійний Фонд «Робимо добро дітям».

Дякуємо за сприяння також Волинський академічний український облмуздрамтеатр ім. Тараса Шевченка та Сергій Скулинець.