У Луцьку відбувся 14-й фестиваль «Бандерштат» і перший в онлайн-форматі!

Дата:

14-й фестиваль українського духу «Бандерштат» очікував дуже складний виклик. В умовах розповсюдження COVID-19 та потреби дотримуватись усіх карантинних вимог лишалось тільки два шляхи: відмовитись від фестивалю або ж провести його онлайн. Організатори не злякались і зазіхнули на дуже складний фестивальний формат. Критики були впевнені, що нічого не вийде і заздалегідь пророкували фестивалю невдачу.

7-9 серпня 2020 року відбувся 14-й фестиваль «Бандерштат» і перший в онлайн-форматі. Організатори зберегли усі фестивальні традиції: від гутірок (гутіркова сцена) до музичної частини (музичний лайв), від спортивних до дитячих тематичних активностей, функціонувала літературна сцена, відбувалась і вечірня ватра… І, звісно, безалкогольні традиції, адже ведучі свята неодноразово наголошували на дотриманні й даної важливої вимоги.

Луцька міська рада вкотре підтримала фестиваль, адже він давно вже став родзинкою та візитівкою міста!

Крім традиційних подарунків учасникам гутірок та підтримки онлайн забігу «БандерRUN» Луцька міська рада цьогоріч організувала можливість перегляду фестивалю на великому екрані у кафе «Луцька Венеція», що у парку культури і відпочинку імені Лесі Українки. Знову поринути у майже живу атмосферу фестивалю завдяки цьому було набагато легше. Зустріч із друзями, горнятко кави чи чаю, теплий плед, м’які пуфи, чарівна атмосфера – що може бути краще? Краще може бути тільки реальний Бандерштат в офлайні – 15-й і ювілейний, який, сподіваємось, пройде у 2021 році.

Захід відбувся за підтримки Українського культурного фонду.

Перегляд фестивалю у «Луцькій Венеції» відбувався із дотриманням усіх карантинних вимог (простір облаштований за вимогами соціальної дистанції, наявні антисептики, проводився температурний скринінг тощо).