Творча зустріч з українською драматургинею, режисеркою, дитячою письменницею Юлітою Ран

Дата:

3 травня 2023 року в Палаці культури міста Луцька відбулась творча зустріч з українською драматургинею, режисеркою, дитячою письменницею Юлітою Ран.

Пані Юліта відвідала Луцьк з особливою метою - зустрітися із дітьми, познайомити їх зі своєю творчістю та анонсувати вистави "Два скетчі про війну", які вже дуже скоро відбудуться у нашій громаді.

На початку заходу із вітальним словом до учасників звернулася заступниця міського голови Ірина Чебелюк, яка наголосила на надзвичайній важливості та актуальності даного проєкту в сучасних реаліях, подякувала Юліті за її творчість, а діткам за їх активність, патріотизм та любов до книги. Потому виступила голова правління благодійного фонду Ігоря Палиці "Тільки разом"Катерина Шкльода, яка привітала дітей із такої чудовою нагодою - мати можливість поспілкуватися із Юлітою та анонсувала круті подарунки, адже кожна дитина отримала чудову книгу Юліти по закінченню заходу.

В залі панувала надзвичайно тепла атмосфера, цьому також сприяла інтерактивність зустрічі, адже діти відповідали на запитання, брали участь у флешмобі, співали патріотичних пісень.

Під час заходу Юліта Ран ознайомила учнів ЗЗСО Луцької громади із сюжетами своїх найвідоміших книг та зачитала уривки однієї із них.

Також на заході було анонсовано та обговорено деталі майбутньої реалізації вистави «Два скетчі про війну». Дана п’єса, створена на основі реальних історій, які сталися на початку повномасштабного вторгнення, та стали «мемами». П’єса інтерактивна, включає в себе кілька пісень та ігор, які актори проводять разом із глядачами. Метою проєкту є підняття важливих тем сьогодення в легкій гумористичній формі, ближче знайомство з діяльністю ЗСУ та волонтерів через інтерактив.

В рамках даного проєкту найближчим часом планується показ низки вистав відомої драматургині Юліти Ран у шкільних укриттях Луцької громади. На фінальну виставу організатори планують запрошувати також військових та волонтерів.

Організатором та ініціатором заходу стала ГО «Жива лялька». Партнери: Луцька міська рада та Фонд Ігоря Палиці "Тільки разoм". Також дякуємо за сприяння у проведенні заходу депутату Луцької міської ради Ігор Курілін. Блог

Респект нашим помічникам та помічницям з Волинський національний університет імені Лесі Українки за допомогу у проведенні заходу.