Турнір з шахів до Дня пам'яті та примирення

Дата:

5-6 травня 2018 року в приміщенні “Біла тура” (вул. Будівельників,11) КЗ “ЛМЦФЗН “Спорт для всіх” спільно з департаментом сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради  провели турнір з шахів приурочений Дню пам'яті та примирення.

8 травня в нашій державі відзначається - День пам'яті та примирення. Символом пам'яті за загиблими став стилізований червоний мак, який уособлює пролиту кров українських козаків, також мак є і європейським символом пам'яті жертв І та ІІ світової війни.

Під час Другої світової війни загинуло від 8 до 10 мільйонів українців. Ми повинні пам'ятати та вшанувати воїнів, які загинули від руки німецького загарбника захищаючи рідну землю. Ця пам'ять робить нас сильнішими!  

У змаганнях взяли участь любителі шахів від 50 років і старше. Турнір проходив за швейцарською системою в 9 турів, 20 хв.+5 сек. на хід кожному гравцю.

За результатами змагань місця розподілилися так:

I місце – Віталій Мельник /1 роз./ (м. Луцьк);

II місце – Володимир Грушевінчук /1 роз./ (м. Луцьк);

III місце – Франк Шмідт /1 роз./ (Німеччина).

    Також був відзначений за активну життєву позицію найстарший учасник турніру - Цвірук Євген Карпович, якому 79 років.

Переможці та призери були нагороджені дипломами, медалями та призами від Луцької міської ради. Всі решта шахістів, хто не посів почесні місця, також отримали подарунки від організаторів заходу.

Ветерани не лише позмагалися в інтелектуальних змаганнях, а й мали можливість поспілкуватися один з одним, пригадати воєнні часи та згадати про тих, кого вже немає серед живих. 

Учасники турніру щиро дякували, що міська влада не забуває про них та організовує спортивні заходи, в яких вони з радістю беруть участь та отримують визнання й нагороди.

 

КЗ “Луцький міський центр фізичного здоров'я населення “Спорт для всіх” - 724 611