«Тато в темі»

Дата:

Акція до Дня батька «Тато в темі» (інтерв’ювання татусів Луцька).





Нашим героєм є Андрій Хромов, який самостійно виховує Максима та Марію.



2. Якою була Ваша перша думка після появи дитини?



Тільки найщасливіші емоції. Наш Максим був довгоочікуваним. Ми з його мамою чекали на його появу цілих вісім років. Переживали страшенно. А потім поїхали на море, і звідти, виявляється, привезли добру новину. До речі, дізналися про те, що станемо батьками ще однієї дитини (нашої донечки) ми теж після поїздки на море. Так що море в нашій сім’ї зіграло важливу роль.



3. Яку б пораду (поради) Ви би дали майбутньому батьку?



Я би порадив чоловікам не боятися йти на пологи із дружиною. Тільки позитивні емоції і щастя я пережив. Після цього навпаки (всупереч стереотипам) ще більше любиш і цінуєш свою дружину.



4. Категоричні заборони у вихованні?



От таких прямо категоричних, мабуть, немає. Я намагаюсь не обмежувати їхню ініціативу, аби вони вчилися самостійно приймати рішення та аналізувати свою поведінку. Я лишень намагаюсь привчати їх до чогось саме своїми вчинками. Ніяка література та розповіді не допоможуть, якщо не підкріпляти це власним прикладом. Ваші діти будуть наслідувати Вас, тому в першу чергу варто виховувати себе, обдумувати власні вчинки аби бути взірцем для дітей.



5. Чого Вас навчила дитина (діти)?



Мабуть, більшій дисциплінованості та відповідальності. З їхньою появою я розумію, що взяв на себе певні обов’язки. І з тих пір, як виховую їх сам, став ще більш відповідальним. Якщо раніше міг затриматись десь і це не було проблемою, то наразі поспішаю додому, бо знаю, що вони чекають на мене.



6. Найбільша відповідальність – самостійно виховувати дітей. Що вам допомагає справлятися з цим викликом?



Напевно, емоційний і психологічний стан. Після смерті дружини, я відразу намагався взяти себе у руки, вирішив, що маю знайти сили і затримуватись в депресії довго не можна. Адже на мені шалена відповідальність. Доньці тоді було лише 3 роки... Мені ще також допомогли мої рідні та друзі. Без їхньої підтримки було би нереально важко. І морально, і фізично. Дякую також дружині мого брата та сестрі моєї дружини, була також підтримка від дідуся і бабусі. Щасливий, що біля мене були і є такі люди