Студенти УАЛ відвідали Луцьку міську територіальну громаду

Дата:

4 та 5 березня молодіжний драйв у Луцьку просто зашкалював.

А все тому, що до нас приїхало близько 50 студентів та студенток з УАЛ Ужгород.

Ви не чули ще про Українська академія лідерства?

Українська академія лідерства – це освітня інституція, формаційна платформа особистісного та суспільного розвитку для молоді на основі цінностей. Академія поєднує річну програму (10 місяців) між школою та університетом для вмотивованих підлітків 16-20 років та масштабні соціальні проєкти для суспільства. Під час навчання в Академії кожен студент розвивається в фізичному, емоційному, інтелектуальному та суспільному напрямках.

Важливою частиною програми УАЛ є також експедиції Україною. Тож, цього разу студенти Ужгородського осередку відправились у мандрівку до Луцька, щоб дослідити місто та познайомитись з місцевою громадою. Але програма запланована дуже потужна:

Зображення видалено. відкрита лекція «Етика діалогу з військовими»;

Зображення видалено. творчий вечір;

Зображення видалено. зустрічі зі старшокласниками у ЗЗСО громади на різні теми: лідерство, медіаграмотність, командоутворення, штучний інтелект, саморозвиток та інші);

Зображення видалено. залучення до волонтерських ініціатив (відвідування волонтерських хабів);

Зображення видалено.екскурсійні програми;

Зображення видалено.участь у спортивних акціях, на кшталт бігового клубу.

І першою активністю у цьому щільному графіку стала зустріч із заступницею Луцького міського голови Ірина Чебелюк та молодіжними активістами (представниками молодіжних центрів, молодіжних рад та громадських організацій).

Зустріч відбулася у непересічному для Луцька місці - Музейному просторі "Окольний замок". Тож, Луцьк відразу гостинно відчинив свої двері для молоді зі всіх куточків України.

Ірина Чебелюк розповіла гостям коротку, водночас захопливу історію міста та запевнила у тому, що дні, проведені в нашому місті, подарують неймовірні емоції та враження нашим гостям.

Потому всі гості побачили презентацію Української Академії лідерства, а координаторка делегації Іванна Манелюк, натхненно розповіла хто ж такі студенти УАЛу та як проходить їх день та й всі насичені 10 місяців навчання у закладі.

Згодом говорили про реалізацію молодіжної політики в Луцькій міській територіальній громаді. З вступним словом до молоді звернувся директор департаменту молоді та спорту Володимир Захожий, який підкреслив важливість реалізації молодіжної роботи та ті здобутки, які вже має Луцьк та громада у цьому напрямку. До розмови приєдналися лідери та лідерки молодіжного середовища: директор Луцький міський молодіжний центр Юрій Семчук, виконавча директорка Молодіжний центр Волині І СпівДія хаб Луцьк Ніка Міщук, голова Молодіжної ради при Луцькій міській раді Khrystyna Slovik, координатор волонтерського хабу "Вільні Волині" та заступник директора Луцького міського молодіжного центру Вадим Курилюк, авторки комунікативного проєкту допомоги військовим в рамках програми Впливові Ірина Стрільчук, Оксана Грицюк та Яна Нижник.

Говорили про найкращі практики реалізації молодіжної політики, вагомі соціальні проєкти, напрямки діяльності вказаних організацій, досягнення та виклики у молодіжній сфері та багато іншого.

По тому на делегацію з Ужгорода чекала натхненна екскурсія в музейний простір "Окольний замок". Щиро дякуємо за сприяння та казкову атмосферу Управління туризму та промоції міста Луцької міської ради, Kateryna Moysiyuk, Музейний простір "Окольний замок", Дмитро Зінько.

Але історія перебування молоді з УАЛу в Луцьку ще не закінчена, тож очікуйте на подальші пости.