Стартувало створення ВОЛОНТЕРСЬКОГО ХАБУ, що отримав назву "ВІЛЬНІ ВОЛИНІ"

Дата:

Волонтерство... Здається, за останні як мінімум два роки, не має більш вживаного слова у нашій мові. Волонтери - одна з багатьох складових надійного опору нашого народу. І коли "народжуються" нові організації або команди волонтерського спрямування - це не може не тішити. 

От і у нас є хороша новина!

З ініціативи ГО "Альянс нової генерації" на базі КЗ "Луцький міський молодіжний центр"(Луцький міський молодіжний центр) у вересні 2023 року стартувало створення ВОЛОНТЕРСЬКОГО ХАБУ, що отримав назву "ВІЛЬНІ ВОЛИНІ" 

Протягом 4 місяців ініціативна група працювала над:

- формуванням команди волонтерського хабу;

- розвитком основних напрямків діяльності;

- створенням і затвердженням гасла та логотипу, який став ґрунтом для оформлення посвідчення волонтера.

Але зрозуміло, що основа всіх основ - це завжди про людей, про команду. Координаторами організаційного процесу стали Надія Куденчук (Nadyshka Kudenchuk) та Вадим Курилюк (Вадим Курилюк), працівники Луцького міського молодіжного центру.

Трохи історії... Активне залучення зацікавленої молоді розпочалось в листопаді під час проєкту «Школа волонтерства», що проводився спільно з Українською волонтерською службою. Близько 15 молодих людей, випускників цієї школи, стали основою активу та майбутніми керівниками хабу.

І за цих чотири місяці до хабу приєдналося декілька десятків вмотивованих, активних, свідомих, небайдужих молодих людей. Це представники різних організацій та установ, школярі та студенти, члени громадських організацій та молодіжних центрів...

Проєкт "ВІЛЬНІ ВОЛИНІ" повинен стати центром навчання та об'єднання волонтерів, сформує єдині цінності та традиції, проводитиме інформаційно-просвітницьку роботу в форматі вишколів, форумів, навчальних платформ, волонтерських ініціатив та акцій. Одне з основних завдань хабу - популяризація волонтерства, сприяння його розвитку, особливо серед молоді. Хочете дізнатися більше а, можливо, приєднатися до діяльності Хабу? Пишіть нам або в Луцький міський молодіжний центр. Будемо раді бачити!

Тож, далі буде... Тим більше у хабі вже відбулися установчі збори та вибори керівної ланки, тому чекайте новин найближчим часом...