Спортивно-оздоровча програма табору «Літо - 2018»

Дата:

Літній табір денного перебування «Літо — 2018» комунального закладу «Луцький міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Луцької міської ради» продовжує свою роботу.

2 липня, учасники табору відвідали церкву Івана Богослова, що розміщується у замку Любарта. Діти дізнались багато цікавого, адже ця церква – перший християнський храм та перша кам’яна споруда Луцька, найдавніша споруда на території Верхнього замку, яка частково збережена. Нині від церкви залишилися тільки залишки фундаментів та фрагменти фресок і мозаїки. Храм був збудований в 1170-х роках як княжий храм династії Ярославичів, а реконструйований у ХVІІ столітті.

 

3 липня, одна з груп дітей табору відвідала ПАТ «Теремно Хліб». Керівництво підприємства підготувало для них цікаву оглядову екскурсію. Учасники екскурсії побачили увесь процес виробництва хліба та здоби, починаючи від замісу тіста до безпосереднього їх випікання. Також діти взяли участь в майстер-класі з приготування печива. Опісля юні кулінари смакували виробами власного виробництва та випічкою працівників комбінату із смачним чаєм.

 

Повернувшись в табір діти ділились своїми враженнями від побаченого з іншими групами, для яких такі ж екскурсії будуть проведені 6 і 11 липня.

Поки одні учасники табору ознайомлювались з процесом виробництва хліба, інші побували на екскурсії в Луцькому міському центрі зайнятості, де їх ознайомили з майбутніми професіями.

 

Цього ж дня, в передобідню пору, відбувся організований похід в культурно-розважальний центр «Адреналін-Сіті». Учасники табору мали змогу безкоштовно переглянути мультиплікаційний фільм, покататись на роликах, пограти в боулінг.

 

Поки одна група учасників табору у кінозалі разом з казковими героями переживали незвичайні та дивовижні пригоди, інші групи дітлахів катались і змагались в естафетах на роликах й грали в боулінг. Деякі діти вперше встали на ролики та дуже швидко освоїли навички їзди без сторонньої допомоги, що принесло їм велике задоволення.

4 липня, учасники табору мали можливість випробувати себе на туристично-екологічних підвісних доріжках в парку культури та відпочинку ім. Лесі Українки. Юнаки і дівчата полюбляють цей екстремальний вид розваг, де потрібні неабиякі вольові якості, спритність та сила. Для наймолодших учасників доріжка була з полегшеними умовами складності, для старших – аж два рівня складності. Під пильним наглядом досвідчених інструкторів діти дуже старанно долали перешкоди, а декому з них доводилося долати і свій страх. Захід додав дітям багато позитивних емоцій та адреналіну.

 

5 липня, під пильним наглядом працівників комунального закладу «Луцький МЦФЗН «Спорт для всіх», відбувся одноденний туристичний похід учасників табору «Літо — 2018» в урочище Гаразджа.

Табір розмістився у затінку під кронами сосен на березі мальовничого лісового озера, де зовсім не відчувалася спека. Погода сприяла хорошому відпочинку. Для учасників табору була підготовлена захоплююча програма. Діти грали в бадмінтон, пляжний міні-волейбол та міні-футбол, шахи, шашки.

 

Весело та цікаво пройшли спортивні естафети. Діти старанно виконували поставлені завдання. Змагання супроводжувались виром емоцій, азарту, веселих усмішок учасників та уболівальників. Переможених не було. Перемогла дружба.

Після відпочинку на свіжому повітрі дуже смакувала гречана каша приготовлена на вогнищі.

В післяобідню пору, під наглядом працівників Центру, окремі сміливці відважились поплавати. Усім, хто хотів набути навички з плавання, фахівці надавали уроки.

Продовженням відпочинку була повчальна лекція-бесіда з вихованцями табору, яку провів працівник КЗ «Центр національно-патріотичного виховання дітей та молоді» Роман Тьохта на тему: «Виживання та орієнтування в екстремальних природних умовах».

За участь у естафетах всі учасники в нагороду отримали призи та солодощі.

Після такого насиченого розвагами дня, дітлахи й не помітили, як швидко промайнув час. Похід додав усім учасникам багато позитивних емоцій. Усі учасники табору задоволені та щасливі повернулися додому.

 

Висловлюємо щиру вдячність керівництву та працівникам державного історико-культурного заповідника у м. Луцьку, ПАТ «Теремно Хліб», культурно-розважального центру «Адреналін-Сіті», приватному підприємцю Олександру Оришко та Луцькому міському центрі зайнятості за надані безкоштовні послуги для учасників табору, цікаві і захоплюючі екскурсії та за допомогу в організації активного дозвілля дітей табору денного перебування.