Щороку 18 жовтня відзначається Європейський день боротьби з торгівлею людьми.

Дата:

 

Торгівля людьми - ганебне явище, яке й досі існує, не дивлячись на всі досягнення науки, техніки та прогресу; верховенства принципів демократії та свободи. Тож, щоб вкотре привернути увагу до цього кримінального злочину; черговий раз розповісти людям, як можна убезпечитися від торгівлі людьми або ж отримати допомогу, якщо цей факт вже відбувся, було організовано тематичний захід.

Департамент молоді та спорту також долучився до організації та проведення вказаного заходу, який відбувся у Волинський академічний обласний театр ляльок.

Так, в холі закладу організовано театралізовану акцію «Тіні відсутності», фотовиставку «Я проти торгівлі людьми!», а також продемонстровано фільм «Обізнані - захищені!». Працівники центру зайнятості презентували ярмарок актуальних вакансій та розповсюджували друковану продукцію щодо протидії торгівлі людьми.

Потому присутні мали змогу переглянути виставу-роздум під назвою «Я ще людина?» за поемою Григорія Чубая «Вертеп», яку представили студійці зразкового театрального колективу «Бешкетники» Палацу культури міста Луцька (Бешкетники).

Після вистави бажаючі могли взяти участь в обговоренні питань щодо протидії торгівлі людьми у форматі панельної дискусії. Спікерами та спікерками дискусії стали:

Зображення видалено.директорка департаменту соціальної та ветеранської політики облдержадміністрації Оксана Гобод;

Зображення видалено.директорка Волинського обласного центру зайнятості Алла Куцин;

Зображення видалено.начальник управління міграційної поліції головного управління національної поліції у Волинській області. Підполковника поліції Олександра Зотько;

Зображення видалено.голова правління ГО «Волинські перспективи» Ніна Пахом'юк;

Зображення видалено.радник міністра соціальної політики України Віктор Вальчук.

Модераторкою дискусії стала Заріна Дацик, начальниця відділу молодіжної політики Департамент молоді та спорту Луцької міської ради .

Організатори заходу Департамент соціальної та ветеранської політики Волинської ОДА та ГО "Волинські перспективи".

Пам'ятаймо, обізнаний - значить озброєний/захищений!