Розпочався відкритий чемпіонат міста Луцька з «літаючих шашок»

Дата:

Хто чув про такий різновид шашок, як «літаючі шашки»?

28 липня 2018 року, в приміщенні «Біла тура» (вул. Будівельників, 11) КЗ «Луцький МЦФЗН «Спорт для всіх» Луцької міської ради» вперше у місті Луцьку розпочався чемпіонат міста Луцька з «літаючих шашок».

Організаторами заходу виступили: департамент сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради спільно з КЗ «Луцький міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

 «Літаючі шашки» – вид шашок з характерною початковою розстановкою позиції, яка виходить через перестановки (перелітання) шашок на визначені вільні поля. Відповідно виникають дебютні побудови з різними змінами порядку ходів при вибірковому жеребі. Гра набуває нового специфічного «гострого кольору», адже потрібно подумати над першим ходом, щоб «вирівняти», або «дотиснути» позицію, яка вже є з перевагою одного з гравців (крива позиція). Важливо відмітити, що початки вибираються шляхом жеребкування з таблиці «літаючих шашок», яка удосконалюється (доповнюється) і використовується на чемпіонатах світу та Європи.

Даний різновид гри є корисний для розвитку уяви та розрахунку нестандартних продовжень, також він удосконалює розуміння стратегії і тактики.

    

Завтра, 29 липня, завершальний день змагань.

Усі бажаючі мають змогу з 10.00 год. ознайомитись з цим різновидом шашок та поспостерігати за талановитими шашкістами.

КЗ «Луцький міський центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» - 724611