Проведена презентація та експертне обговорення фінальних показників Індексу благополуччя молоді

Дата:

У 2023 році Луцьк вдруге вирішив перевірити Індекс благополуччя молоді, тож вчора, 13 березня, у приміщенні Волинської Торгово-промислової палати було проведено презентацію та експертне обговорення фінальних показників Індексу.

Загальний Індекс благополуччя молоді у Луцькій територіальній громаді у 2023 році становить 0,65 (де мінімально – 0, максимально – 1). Найвищими показниками виявились: «освіта», «здоров’я» та «участь у громадському житті». До речі, саме показники «освіта» та «участь у громадському житті» зросли у порівнянні з 2020 роком. Найнижчим показником і далі лишається «безпека та захищеність», хоча це цілком зрозуміло у ситуації, яка складається останні два роки. Цікавими також є результати показника «інформаційно-комунікаційні технології», адже він становив у 2020 році – 0,95, а у 2023 році – 0, 69. Проаналізувавши дані стає зрозуміло, що суттєве зниження показника стосується відчуття залежності від Інтернету, оскільки саме на це питання більшість респондентів дали ствердну відповідь. Візуалізацію Індексу (значення по кожній сфері) очікуйте у наступному пості.

В експертному колі ми обговорили кожен показник, успішні практики та виклики в кожній зі сфер, напрацювали спільні бачення та ідеї.

Часом точилися дуже жваві та гарячі дискусії, особливо, що стосувалося таких компонентів як задоволеність системою освіти, здорового способу життя молоді, залежності від Інтернету, безпеки...

Щиро дякуємо усім нашим експерткам та експертам, які завітали цього дня на захід:

Модератором заходу виступила начальниця відділу молодіжної політики департаменту молоді та спорту Заріна Дацик

За фото дякуємо Вадим Тєсунов

Індекс розроблено: Фонд Народонаселення ООН в Україні - UNFPA Ukraine, Інститут демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птухи НАН України та за підтримки Міністерство молоді та спорту України