"Мама в темі"

Дата:

Акція до Дня матері «Мама в темі» (інтерв’ювання відомих мам Луцька).

 

Героїнею сьогоднішнього дня є Вікторія Жуковська, радіоведуча, мама-друг Тимофія.

 

2.  Якою була Ваша перша думка після народження дитини?

«Біда» дівчатам, хай готуються!

 

3. Яку б пораду (поради) Ви би дали майбутній мамі?

Насолоджуйтеся кожним моментом тиші і спокою, бо поки у вас не народилося дитятко, маєте канікули. Потім буде попервах важко, але це таке Щастячко! Прислухайтеся до своїх діток. Якщо вони хочуть стрибати по калюжах, взуйте гумові чоботи і стрибайте разом із ними. Не забороняйте дитині робити щось, не замінивши це чимось іншим. І просто обіймайте їх частіше, діти дуже відчувають ваш внутрішній спокій.

 

4. Категоричні заборони у вихованні

Уникайте слова "не можна". Занадто часте вживання слова «ні» призводить до того, що ці слова втрачають свою значущість для дитини. Не забороняйте дітям виражати емоції та почуття. У кожній сім'ї є свої табу, тобто суворі заборони, які не можна порушувати ні за яких обставин. Наприклад, «не можна обзивати маму» або «не можна відкривати двері незнайомцям». Те, що в одній сім'ї сприймуть цілком нормально, в іншій вважають неприйнятним.

 

5. Улюблені сімейні локації в місті Луцьк (були раніше/є)

Парк Дубки на ЛПЗ, який вже незабаром приведуть до ладу. Ми часто там гуляємо, час від часу прибираємо, взимку катаємося на санчатах, навесні збираємо хрущів, влітку тішимося прохолоді.

 

6. Чого Вас навчила дитина (діти)? 

Дуже легко потрапити у пастку, тестуючи себе на «ідеальність», порівнюючи свою особу з іншими батьками чи дитину з її однолітками. Не треба так. Всі ми різні. Хтось любить математику, хтось – гарний атлет, хтось – солоденький, а хтось – та ще перчинка. Будьте чесними зі своїми дітьми. Подекуди прямолінійними. Але любіть у них Все! Бажаю, аби і до вас підійшла одного разу ваша дитина і сказала: «Я не можу визначитися – друг ти мені чи мама?!»