"Мама в темі"

Дата:

Акція до Дня матері «Мама в темі» (інтерв’ювання відомих мам Луцька).





Героїнею сьогоднішнього дня є Оксана Ярош, доктор політичних наук, завідувачка кафедри політології та державного управління Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, нагороджена Орденом Княгині Ольги ІІІ ступеня, мама Богдана.

2. Якою була Ваша перша думка після народження дитини?



Було страшнувато, бо народила у 18 (!) років. І коли побачила сина подумала, а чи справлюсь? Чоловік служив у війську. Знала, що батьки допоможуть. Побоювалась сама купати. Але потім разом із сином проходила становлення у доросле серйозне проблемне життя.



3. Яку б пораду (поради) Ви би дали майбутній мамі?



Поради дві – любов і знання. Спершу про любов. Я не так давно дізналась від психологів про термін «безумовна любов», то це якраз і є про материнство і батьківство. І ніби саме така любов дає стійкість дитині у дорослому житті. Звісно, важливо любов’ю не зашкодити, варто знати міру. А друга порада - якщо щось не знаєш, варто спитати у фахівця, лікаря-педіатра. Це зараз великий Google знає все) А колись мама, бабуся, подруги, знайомі – головні порадниці.



4. Категоричні заборони у вихованні?



Не терплю насильства у будь-яких проявах. Биття дітей – це взагалі поза межами мого розуміння і категорична заборона. Також погано сприймаю, як не бачать часто мами, коли своїх дітей заставляють реалізуватись у тому, що їм не вдалось у свій час. Варто дітям давати жити їх власним життям, а не твоїм.



5.Улюблені сімейні локації в місті Луцьк (були раніше/є)?



Ми живемо у центрі, тому у Центральному парку імені Лесі Українки любимо родиною гуляти і раніше, і зараз. Ще дуже люблю Старе місто, там надихаюсь. Замок Любарта, Костел, Кірха, вулиця Лесі Українки…Маємо таке улюблене коло прогулянок: дамба на Набережній, парк, Старе місто, проспект Волі.



6.Чого Вас навчила дитина (діти)?



Син у мене змалку має логічне раціональне мислення, тому у нього постійно цьому вчусь. Раджусь із ним і навіть, коли мені не дуже подобаються його поради, то навіть серджусь часом, але точно дослухаюсь.

 

Стежте за нашою рубрикою та найголовніше - любіть своїх матусь!