«Мама в темі»

Дата:

Акція до Дня матері «Мама в темі» (інтерв’ювання відомих мам Луцька)

В умовах карантину й неможливості проводити масштабні події та заходи у нашому місті, хочемо, щоб люди не втрачали оптимізму, жили активним соціальним життям, мали можливість ознайомлюватись із цікавим контентом, не забували про важливі цінності. А в День матері хочемо нагадати всім про важливість мами в житті дитини та познайомити громадськість Луцька із відомими мамами міста.

✓ Відповіді на питання та фото протягом тижня будуть розміщуватися на офіційному сайті та Facebook сторінці департаменту сім`ї, молоді та спорту Луцької міської ради, а також у ЗМІ.

✓ Ми плануємо взяти інтерв’ю у мам з різних сфер, таких як: наука, громадська діяльність, мистецтво, спорт, медіа та інші.

 

Героїнею сьогоднішнього дня є Ірина Дяченко. Успішна Луцька блогерка, відома фотографиня, художниця, мама двох діток.

 

2. Якою була Ваша перша думка після народження дитини?

Це важке питання. У мами одразу після народження дитини ще зашкалюють гормони. Точно було багато думок про те, що починається новий період у житті. І однією із перших думок було: "Я маю своє продовження, я - найщасливіша жінка у світі".

3.  Яку б пораду (поради) Ви би дали майбутній мамі?

Порада майбутній мамі - ВИСИПАТИСЯ. Цю пораду давали і мені, але я нею нехтувала. Мені здавалось, що мені важко ходити вагітною, до того моменту, поки не народилась дитина. А оскільки їх зараз двоє, то моя найбільша радість зараз - це справді ПРОСТО ВИСПАТИСЯ! Тому раджу майбутнім мамам висипатися і набиратися сил перед новим цікавим етапом у житті.

 

4. Категоричні заборони у вихованні?

На мою думку, потрібно виховувати не дітей, а себе. Тоді буде результат. Діти беруть приклад у першу чергу з вас, з ваших моделей поведінки, копіюють все - манери, звички, навіть міміку. Тому завжди, коли хочеться змінити дитину, попрацюйте спершу над собою.

 

5. Улюблені сімейні локації в місті Луцьк (були раніше/є)?

Вулиця Лесі Українки з її приємною атмосферою, затишними локаціями, зручно, що там є багато лавочок. Також люблю виїжджати за місто, неважливо у який ліс, головне щоб на природі і щоб було свіже повітря. У плані закладів - коли є діти, то в першу чергу звертаєш увагу на місця, де є стілець для годування та дитяче меню.

 

6. Чого Вас навчила дитина (діти)?

Терпіння. І самоконтролю. Після народження дітей ти починаєш розуміти, що несеш відповідальність не лише перед собою за свої слова та вчинки, а і перед дітьми. Тому почала ще більш уважно стежити за собою, своїми емоціями і діями. Діти - величезна мотивація бути ще кращою і більше встигати. Це і про самоконтроль, і про терпіння водночас.

 

Стежте за нашою рубрикою та найголовніше - любіть своїх матусь!