Луцька шкільна дебатна ліга

Дата:

А Ви знаєте, що багато відомих політиків займались дебатами, наприклад Джонсон, Байден, Обама? Ми не стоїмо осторонь...

Як це було - Луцька шкільна дебатна ліга.

Перш ніж ми дізналися імена двох найкращих дебатерів року, ми встигли багато - провести ряд відбіркових етапів та півфінал дебатів. А це понад 40 команд із ЗЗСО громади. І кожного разу це виклик, драйв, суперечки, конкуренція, емоції, хвилювання, пошук аргументів та мистецтво переконання, комунікативні та аналітичні здібності, холодний розум та гаряче серце. Так, дебати - вони саме такі! 

Символічно, що фінал дебатів відбувся вже вдруге у Луцька міська рада. Для молоді це непересічна подія, яка для більшості може стати унікальною у житті. Хоча, є припущення, що багато з цих молодих людей згодом можуть стати як раз тими людьми, які прийматимуть найважливіші рішення для громади саме у цих стінах!

Школярі, як частина учнівської молоді, є важливим елементом побудови сучасної держави. У період повномасштабного вторгнення школярі долучаються до волонтерства, намагаються бути корисними, є свідомою частиною суспільства.

Тему для фіналу було обрано також надзвичайно актуальну, життєву, болючу, неоднозначну. Вона стосувалася засудження/не засудження тих, хто виїжджає за межі країни в умовах повномасштабного вторгнення у нашу державу. Слухати цих молодих людей, їхні глибокі аргументи, емоційні посили, думки, переконання, розвінчування міфів та стереотипів було надзвичайно - важко і легко водночас, захоплено і з гордістю за нашу молодь. 

До найголовнішого фіналу дійшло 4 команди: Луцька гімназія № 4 імені Модеста Левицького, Заборольський ліцей Луцької міської ради, Луцька Школа 20/Луцька ЗОШ №20 та КЗЗСО "Луцький ліцей № 22". Вони всі - надзвичайно талановиті, інтелектуальні, активні молоді люди! Вони - кращі серед кращих!

Володарями кубку переможців у 2022 році стали учні Заборольського ліцею, з чим ми їх і вітаємо! Почесні кубки їм вручила заступниця міського голови Ірина Чебелюк. Пані Ірина також відзначила внесок молоді у розбудову України та її захист, важливість всебічного розвитку молоді. Дебати ж - один з механізмів інтелектуального розвитку, відточення своїх комунікативних здібностей, які, безперечно, є надзвичайно важливими у самовдосконаленні.

Переможці та усі учасники фінальної гри отримали пам’ятні подарунки від організаторів та партнерів. Відзначено було також найкращого спікера Луцької шкільної дебатної ліги.

Дякуємо нашим найкращим ініціаторам дебатного руху, які невпинно розвивають його в громаді: Федерація Дебатів України.Волинь та Платформа Брейншторм.

Дякуємо партнерам: Департамент освіти Луцької міської ради, Волинська державна обласна універсальна наукова бібліотека ім. Олени Пчілки, Благодійний Фонд «Робимо добро дітям» та Волинська обласна Мала академія наук

Далі буде... адже вже у цю неділю відбудеться Всеукраїнський дебатний турнір "Новорічний кубок", про деталі якого - згодом.