Луцька міська територіальна громада визначила свій "Індекс благополуччя молоді"!

Дата:

Отже, можемо привітати один одного - Луцька територіальна громада визначила свій "Індекс благополуччя молоді"!

Нагадуємо, що "Індекс благополуччя молоді" – багатофакторне оцінювання стану благополуччя молодих людей на муніципальному рівні. Цей Індекс дозволяє легко оцінити та відслідкувати благополуччя молоді у містах, які долучаються до розгортання платформи.

Тішимося, що у 2020 році Луцька міська територіальна громада приєдналась до когорти громад, які запровадили Індекс благополуччя молоді (ІБМ).

Опитування дає змогу оцінити рівень добробуту молоді у важливих сферах: освіта; здоров’я; економічні можливості; участь у політичному житті; участь у громадському житті; інформаційні та комунікаційні технології; безпека та захищеність.

Індекс визначався із урахуванням даних муніципальної статистики та, власне, опитування молоді. Більше 300 молодих осіб здійснили свою оцінку. 26 лютого 2021 року у приміщенні культурного центру «Passage Interdit»

було проведено презентацію фінальних результатів Індексу.

Загальний індекс благополуччя молоді у Луцькій територіальній громаді становить 0,68 (де мінімально – 0, максимально – 1).

За допомогою Індексу стало зрозуміло, які саме сфери життєдіяльності та розвитку молоді можна вважати найбільш ефективними, а у яких ми потребуємо якісних змін, впровадження інновацій, посилення взаємодії усіх зацікавлених сторін.

І вже сьогодні ми реагуємо на ці меседжі від молоді, плануючи найближчим часом розгорнути інформаційні кампанії та запровадити спеціальні ініціативи у тих сферах, які потребують пильної уваги.

У заході взяла участь заступник міського голови Ірина Чебелюк, яка зазначала наскільки участь молоді важлива для розвитку громади. Також захід відвідав Асистент молодіжних програм Фонду ООН у галузі народонаселення Дмитро Кулик. Він більше розповів про Індекс та його специфіку. Привітав відвідувачів також директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради Володимир Захожий. Він наголосив на важливості співпраці представників влади та громадських організацій у процесах впровадження молодіжної політики.

Підсумки Індексу також відвідали передставники органів місцевого самоврядування, лідери громадських організацій, представники студентського самоврядування.