"Луцьк: осіння мінітолока"

Дата:

Луцьк не міг лишатись осторонь Всесвітнього дня прибирання "World Cleanup Day" – ініціативи, яку Всеукраїнський екологічний молодіжний рух «Let’s Do it, Ukraine!» втілював у 2020 році на території нашої країни.

Так, частина місцевих активістів долучилась до прибирань у суботу – 19 вересня, а частина небайдужих мешканців приєднались 24 вересня в рамках прибирання «Луцьк: осіння мінітолока», організованого департаментом сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради спільно із молодіжними громадськими організаціями та іншими партнерами.

Всього у місті було визначено п’ять локацій, зокрема:

- міст через р.Стир на вул.Шевченка;

- Луцький міський молодіжний центр (парк, територія колишнього Іподрому);

- міст над р. Сапалаївка, поблизу клубу "Біля Тура", вул. Будівельників;

- Луцький ботанічний сад, вул. Потебні;

- парк за РАЦСом.

Локації було визначено самою громадськістю в ході своєрідного громадського інспектування на предмет «де найбільше потрібні наші зусилля».

Цього дня близько 100 активістів долучились до прибирання. Це були і звичайні мешканці Луцька, які вболівають за його долю, екологічний стан та безпеку. Були і організації, які долучились частинами своїх колективів, зокрема Луцький міський центр зайнятості, Управління соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Луцької міської ради, будівельна компанія «Інвестор», Молодіжний центр «YouthСфера» та інші.

Сьогодні зі всіх сторін можна почути відомий вислів: «Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять». Звісно, у цьому є правда, але правда також і у тому, що без прибирання чистоти бути не може. Як добре, що кожного року, в рамках офіційних акцій чи зовсім безвідносно до них, люди різного віку долучаються до прибирання рідного міста. Бо не уявляють як бути осторонь…