Літнє дозвілля "Спорт для всіх - 2024"

Дата:

Бадьорий ранок після пробіжки та розминки в учасників літнього дозвілля «Спорт для всіх-2024» продовжився цікавими екскурсіями.

«Запобігти, врятувати, допомогти» – саме таке гасло розміщене на будівлі Державної пожежно-рятувальної частини №25 Луцька, яка є однією з найбільших у місті, де побували учасники літнього дозвілля «Спорт для всіх-2024».

Діти із захопленням оглянули територію частини, ознайомилися з різноманітними снарядами (засобами) та технікою, якою користуються рятувальники під час надзвичайних ситуацій.

Також приміряли одяг пожежників та спробували як працює постачання води під час пожежі.

Окрім цього, діти трішки освіжилися, адже цими днями дуже спекотна погода.

Друга група дітей відвідала управління Патрульна поліція Волинської області, яке забезпечує публічну безпеку й порядок, охороняє права й свободи людей, інтереси суспільства й держави, протидіє злочинності, в рамках закону та надає допомогу особам, які такої допомоги потребують.

Діти із цікавістю слухали поліцейського 1 взводу, 2 роти, 2 батальйону УПП у Волинській області ДПП молодшого лейтенанта поліції Остапука Євгена Володимировича. Він розповів чим вони займаються, що повинен мати при собі кожен поліцейський.

Відвідувачів ознайомили з роботою управління патрульної поліції, а саме з контрольно-пропускним пунктом, черговою частиною, сектором зв'язку та телекомунікацій.

Представлено також нагрудні відеореєстратори поліцейських, рації та засоби для вимірювання швидкості руху TruCam.

Кожен з бажаючих мав нагоду посидіти в службовому автомобілі поліцейських, приміряти бронежилет, оглянути світлові та звукові сигнали на робочому авто патрульних поліцейських.

Гостинні патрульні поліцейські подарували дітям макети службового автомобілей на згадку.