Кольорове та веселе святкування Міжнародного дня молоді

Дата:

Яскраво, емоційно та весело провели лучани Міжнародний день молоді. 12 серпня волонтери Молодіжного центру Волині спільно з департаментом сім'ї, молоді та спорту Луцької міської ради організували незабутнє свято у Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки.

Найочікуванішим у програмі святкування Дня молоді був фестиваль кольорових фарб Холі. Кожен бажаючий міг придбати фарбу для того, щоб стати частинкою масового веселого дійства. А воно не залишило байдужим нікого, хто проходив поруч, – діти від 2 рочків і дорослі під запальну музику жбурляли в повітря фарбами, розмальовуючи один одного у всі кольори веселки. Окрім того, додатковим бонусом були розіграші сертифікатів та подарунків серед тих, хто придбав фарбу. Безкоштовні абонементи на походи в боулінг, роледром, піцу та багато іншого виграли учасники Холіфесту.

Продовжили програму святкування Міжнародного дня молоді виступи молодіжних музичних гуртів "The West Wind" та "Lost by time", а також танцювальної школи "My jump dance school". Також протягом дня були організовані показові виступи з художньої гімнастики, капоэ́йра, а також змагання зі стрітболу для усіх бажаючих.

З нагоди Міжнародного дня молоді за активну участь у розбудові молодіжної політики у Луцьку, ініціативність, громадську та волонтерську роботу подяки міського голови отримали достойні молоді люди – Катерина Білохвіст, Оксана Кльоц, Ольга Жакунець, Дем'ян Петрик.

Приємним сюрпризом для усіх учасників свята стало фаєр-шоу, яке подарував луцький театр вогню "Ейфорія".

Повний фотозвіт шукайте в Галереї.

 

Довідка: 

Міжнародний день молоді — міжнародний день, що відзначається ООН 12 серпня. Ідея Міжнародного дня молоді була запропонована в 1991 р. молоддю, яка зібралася в Відні (Австрія) на І сесії Світового молодіжного форуму системи ООН. Форум рекомендував, щоб Міжнародний день молоді було оголошено спеціально для збору коштів, просування та підтримки Фонду молоді ООН у партнерстві з молодіжними організаціями. Рішення про оголошення 12 серпня Міжнародним днем молоді було підтримано на І сесії Світової конференції Міністрів у справах молоді, що проходила в Лісабоні 8-12 серпня 1998 р. Ця рекомендація була підтримана 17 грудня 1999 р. 54 сесією Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй у резолюції № «A/RES 54/120 I» («Політика та програми, що залучають молодь»), та 12 серпня було оголошено Міжнародним днем молоді. (Джерело: Вікіпедія)