Ігор Поліщук нагородив 13-річного Олександра Прозновського, який встановив новий спортивний рекорд України

Дата:

Ігор Поліщук нагородив 13-річного Олександра Прозновського, який встановив новий спортивний рекорд України

Луцький міський голова Ігор Поліщук зустрівся із 13-річним Олександром Прозновським, який встановив рекорд України із «безперервного вису на турніку», зумівши безперервно утримувати тіло в позиції вису впродовж 35 хвилин 16 секунд.

Міський голова привітав школяра зі встановленням рекорду України. Ця подія відбулася 2 березня 2024 року під час чемпіонату міста із загальної та спеціальної фізичної підготовки з ініціативи "Федерації рукопашного бою міста Луцька" у приміщенні Луцького ліцею №10.

Разом із юним спортсменом на зустріч до міського голови прийшли його тренер Дмитро Грисюк та директор департаменту молоді та спорту Луцької міської ради Володимир Захожий. Дмитро Грисюк зазначив, що Олександр Прозновський не просто встановив рекорд України, а й більш, ніж удвічі побив чинний світовий рекорд 16 хв 3 сек.

Олександр Прозновський – учень Луцького ліцею №10 та вихованець Волинського обласного спортивного клубу «Магістр». Заняття спортом він розпочав у 8-річному віці. Зараз тренується чотири рази на тиждень по півтори години і більше.

Ігор Поліщук відзначив його наполегливі заняття спортом та високі результати, які прославляють наше місто. “На знак нашої вдячності ми вручаємо тобі сертифікат на 10 000 гривень, щоб ти міг займатися спортом далі”, – сказав міський голова.

У свою чергу, тренер Дмитро Грисюк передав Ігорю Поліщуку Диплом “Книги рекордів України”, яка зафіксувала рекорд Олександра Прозновського. Міського голову відзначено за розвиток і підтримку професійного і любительського спорту та сприяння у встановленні рекорду України.