Фестиваль спорту на озері Світязь

Дата:

З 12 по 15 липня 2018 року, комунальний заклад «Луцький міський центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» Луцької міської ради» завершив заключний етап табору «Літо -2018» чотирьохденною оздоровчою поїздкою дітей на озеро Світязь Шацького району.

 

Погода цьогоріч капризувала, рясно поливаючи дощем, та це не стало на заваді для активного проведення дозвілля учасників табору. Діти з нетерпінням чекали цієї подорожі, адже для них цікаве і саме проживання в наметовому містечку на галявині пансіонату «Шацькі озера», і змога ще декілька днів відпочити на свіжому повітрі в колі товаришів, з якими здружились в таборі.

Кожен ранок для учасників табору розпочинався виконанням ранкової гімнастики. Впродовж дня, під пильним наглядом працівників центру, дітлахи купались, навчались плавати, брали участь у Фестивалі спорту, змагались в перетягуванні линви та різноманітних іграх, розвагах.

Програма Фестивалю спорту включала змагання з міні-футболу, пляжного волейболу, спортивні конкурси. Та найбільш очікуваним був традиційний фізкультурно-оздоровчий захід «Свято Нептуна».

 

З самого ранку всі учасники свята активно готувались до конкурсу костюмів мешканців підводного царства. В цих костюмах вони разом з володарем всіх морів і океанів Нептуном завітали на бал. Русалки, водяні та чортенята водили хороводи, танцювали, брали участь в іграх, відгадували загадки.

По завершенні культурної частини програми відбулись змагання «Веселі старти» на воді. Під шум води, сміх та підбадьорливі вигуки вболівальників учасники змагань з завзяттям виконували естафети: «Аврал», «Сороканіжки», «Перенеси кульку», «Баскетбол», «Крейсерські перегони». Кожна з команд старалась прийти до фінішу першою.

За підсумками чотирьох днів змагань призерами Фестивалю спорту стали команди:

І місце – «Лучеськ»;

ІІ місце – «Білий м'яч»;

ІІІ місце – «Атлет».

Окрім спортивних заходів, вихованці табору мали змогу прослухати повчальну лекцію-бесіду на тему: «Уроки виживання в екстремальних умовах в незнайомій місцевості», яку провів працівник КЗ «Центр національно-патріотичного виховання дітей та молоді» Олексій Мельник.

У неділю, в останній день таборування на озері, Нептун вручив всім учасникам Фестивалю спорту призи. Також, були відзначені призами і переможці в окремих номінаціях, і в спортивних розвагах. Особливо зраділи вони, коли кожен отримав солодкий приз — морозиво.

На прощання, повертаючись у своє царство морське, Нептун побажав всім учасникам свята міцного здоров'я, хорошого відпочинку та нових зустрічей.

Щовечора діти разом з вихователями спілкувались під час дружніх посиденьок біля вогнища, обмінювались враженнями отриманими під час відпочинку на озері.

За час перебування на Світязі учасники табору отримали багато позитивних емоцій та адреналіну, а також порцію загартування, адже сонце, свіже повітря і вода разом з активним відпочинком – найкраще оздоровлення.

Олімпійське літо продовжується!

КЗ «Луцький міський центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» запрошує дітей відвідувати приміщення Центру в різних мікрорайонах міста, де можна цікаво та активно провести своє дозвілля в колі друзів:

- приміщення «Біла тура» - вул. Будівельників, 11;

- приміщення «Стріла» - бульвар Дружби Народів, 13а;

- приміщення «Олімпія» - просп. Відродження, 39;

- приміщення «Білий м’яч» - вул. Конякіна, 35;

- приміщення «Одісей» - вул. Наливайка, 10;

- приміщення «Атлет» - вул. Степана Бандери, 13;

- приміщення «Лучеськ» - вул. Рівненська, 5;

- приміщення «Юність» - просп. Грушевського, 12.