Фестиваль громадської активності «uCRAZYans» у Луцьку: цікаво, креативно, пізнавально

Дата:

Поспілкуватися з представниками активних громадських організацій; дізнатися корисну та цікаву інформацію про гендер, енергоефективність, вплив громади на владу, інформаційну кампанію; погратися в інтелектуальні ігри лучани та гості міста могли під час фестивалю громадської активності «uCRAZYans».

Дійство  відбулося 7 жовтня на Театральному майдані Луцька.

«Плануючи фестиваль, орієнтувалися на участь 15 найактивніших громадських організацій, але до участі у цьому дійстві зголосилися 24 ГО. Це не тільки організації з Луцька, а й з Нововолинська, Голоб, Рівного та Києва. За нашими підрахунками «uCRAZYans» у Луцьку відвідало більше 2 тисяч лучан та гостей міста, що однозначно свідчить про зацікавленість подібним заходами», - зазначила проектний менеджер Волинського інституту права, координатор фестивалю в Луцьку Заріна Дацик.

Усі, хто відвідав це дійство мали змогу краще познайомитися з активними громадськими організаціями завдяки інтерективній виставці. Наприклад, представники Волинського інститут права пропонували усім бажаючим виміряти їх громадський пульс. Тобто, перевірити свої знання на тему діяльності місцевих громадських організацій, інструментів взаємодії з владою, тощо. Представники театру-студії «ГаРмИдЕр» гадали усім бажаючим на фразах з їх вистав. ГО «Переселенці Криму та Донбасу» закликали усіх писати свої побажання щодо того, яким вони хочуть бачити Луцьк у майбутньому. Чимало бажаючих зібралися послухати виступи авторитетних місцевих громадських активістів під час лекційної частини фестивалю. А наймолодші відвідувачі «uCRAZYans» у Луцьку мали змогу цікаво провести час завдяки дитячій ігровій зоні «Лідери майбутнього».

Зазначимо також, що фестиваль «uCRAZYans» вже другий рік відбувається у різних містах України. Цьогоріч, окрім Луцька, дійство відбулося у Житомирі, Херсоні, Дніпрі та Дружківці.

*ДОВІДКОВО

Захід реалізований ОМГО «Волинський Інститут Права» в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст матеріалу є винятковою відповідальністю Pact та його партнерiв i не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.