До Дня Конституції України ми підготували для Вас проєкт, у якому розповідатимемо про ті статті основного закону, які щодня підступно порушує ворог.

Дата:

До Дня Конституції України ми підготували для Вас проєкт, у якому розповідатимемо про ті статті основного закону, які щодня підступно порушує ворог.

Стаття 54. ч.4-5.

Культурна спадщина охороняється законом.

Держава забезпечує збереження історичних пам'яток та інших об'єктів, що становлять культурну цінність, вживає заходів для повернення в Україну культурних цінностей народу, які знаходяться за її межами.

Ворог у війні проти України щодня нещадно руйнує нашу культурну спадщину. 1582 об'єкти культурної інфраструктури в Україні знищено чи зазнали пошкоджень. Наразі Міністерство культури та інформаційної політики має лише орієнтовне уявлення про масштаби руйнувань культурних та релігійних споруд. Мова йде про сотні культурних та історичних пам'яток, які не підлягають відновленню. Непоодинокі випадки вивезення награбованих цінностей із закладів культури, зокрема музеїв. Низку пам’яток архітектури, які знаходяться на окупованій території, російська влада вважає своїми та поводиться відповідним чином; ті цінності, які нерозривно пов’язані з Україною та її ідентичністю нещадно знищуються.

Ворог отримає по заслузі за все заподіяне! Ми не віддамо ні сантиметру нашої землі та не пробачимо за скалічені долі та зруйновані життя. Світло переможе темряву, добро переможе зло, життя переможе смерть, отже – неодмінно переможе Україна!