До Дня Конституції України ми підготували для Вас проєкт, у якому розповідатимемо про ті статті основного закону, які щодня підступно порушує ворог.

Дата:

До Дня Конституції України ми підготували для Вас проєкт, у якому розповідатимемо про ті статті основного закону, які щодня підступно порушує ворог.

Стаття 50. ч. 1. Кожен має право на безпечне для життя і здоров'я довкілля та на відшкодування завданої порушенням цього права шкоди.

Підрив російськими окупантами греблі Каховської ГЕС в ніч на 6 червня призвів до глобальної екологічної катастрофи, нищівні наслідки якої остаточно ще невідомі. Унікальні заповідні землі разом з безліччю тварин і птахів (у тому числі червонокнижних) знищені, можливо, назавжди. У Чорне море увірвався токсичний потік – міни, що підриваються, тисячі тон хімікатів і ґрунтів, каналізаційних відходів, загиблих тварин, вирваних з корінням дерев, отруйних мулових відкладень, в яких міститься дуст.

За даними державних органів, близько 30% території України, а саме 174 тис. км2 є потенційно небезпечними через замінування. Водночас Міноборони налічує 349 ймовірно забруднених та забруднених територій, на половині яких розташовуються землі сільськогосподарського призначення.

Годі й нагадувати за постійні залякування та шантаж росії щодо використання ядерної зброї та замінування Запорізької АЕС, діяння, які можуть знищити все живе на своєму шляху.

Ворог отримає по заслузі за все заподіяне! Ми не віддамо ні сантиметру нашої землі та не пробачимо за скалічені долі та зруйновані життя. Світло переможе темряву, добро переможе зло, життя переможе смерть, отже - неодмінно переможе Україна!