День Соборності України 2024

Дата:

У Луцьку відбулася подія, яка стала виразом глибокого патріотизму та віри в об'єднану силу України.

Спільними зусиллями лучани та гості міста відзначили 105-ту річницю проголошення Акту Злуки українських земель, визначеного Універсалом про об'єднання УНР і ЗУНР у єдину Велику Україну.

Головною основою заходу стала традиційна акція «Ланцюг єднання», під час якої учасники розгорнули 200-метровий національний прапор України та вирушили патріотичною ходою від Театрального майдану до площі Злуки.

Початок заходу був символічним та дуже емоційним - молодь розгорнула великий прапор України, супроводжуючи розгортання співом Гімну України під супровід військового оркестру Луцького прикордонного загону. Також всі вшанували пам'ять тих, хто віддав своє життя за незалежність України хвилиною мовчання.

Під час віча висловили свою глибоку повагу до тих, хто захищав та захищає нині незалежність нашої держави:

ветеран російсько-української війни, радник Луцького міського голови з питань роботи з ветеранами Тарас Сасовський ; директор Луцького міського молодіжного центру Юрій Семчук; голова учнівського парламенту Дарина Ведищева та вихованець театральної студії "Бешкетники" Микола Варцаб’юк.

Молитву за всіх борців за Україну прочитав паламар нижнього храму Свято-Троїцького кафедрального собору, студент Волинської православної богословської академії Неглядюк Владислав.

Учасники акції розгорнули Прапор України та вирушили великою патріотичною ходою вулицею Лесі Українки під гасла «Слава Україні!», «Героям Слава!», «Україна понад усе», «Слава нації, смерть ворогам», «Одна, Єдина, Соборна Україна!».

По завершенню ходи, на площі Злуки, лучани разом співали Гімн України, що створило справжню могутню атмосферу єдності. 

Цим заходом ми не лише вшанували історичну подію, але й відзначили та підкреслили сучасний дух українського народу, який продовжує вірити та боротися за своє право на власне майбутнє. Акція «Ланцюг єднання» стала світлим прикладом того, як сила об'єднання може створити неперевершений вогник патріотизму в серці кожного громадянина.

Луцька міська рада

Департамент молоді та спорту Луцької міської ради

Волинський національний університет імені Лесі Українки

Луцький міський молодіжний центр

Дякуємо усім партнерам, учасникам акції та волонтерам! 

Фото Вадим Тєсунов