Чемпіонат України з універсального бою серед юнаків та дівчат молодших вікових категорій

Дата:

В період 08-10 вересня 2023 року в м. Ладижині Вінницької області проходив Чемпіонат України з універсального бою серед юнаків та дівчат молодших вікових категорій (10-11 та 12-13 років).

Честь Волинського краю на даному турнірі відстоювала Федерація рукопашного бою міста Луцька представлена

спортсменами Волинського обласного спортивного клубу «Магістр».

Змагання проходили в розділі «лайт» (боротьба).

Відповідно до правил цього виду спорту, двоє спортсменів-супротивників спочатку навипередки долають смугу перешкод, яка складається із десятка різних елементів та без перерви на відпочинок проводять на килимі два раунди із боротьби. Такий формат єдиноборства вимагає від спортсменів не лише володіння великим арсеналом тактико-технічних прийомів боротьби, а високої фізичної підготовленості та функціональності.

У підсумку напруженої боротьби Кучабський Микола (м.Луцьк, ВОСК «Магістр») провів 4 бірцівські сутички та лише у фіналі поступився своєму супернику – господарю змагань із Вінниччини, виборовши таким чином срібну нагороду Чемпіонату України у віко-ваговій категорії 12-13 років, до 45 кг.

Браславський Дмитро (м.Ківерці, ВОСК «Магістр») та Хвойнікова Дарина (м.Луцьк, ВОСК «Магістр») перемогли всіх своїх супротивників та вибороли титул «Переможця Чемпіонату України з універсального бою» у віковій категорії 10-11 років.