Більше сорока молодіжних та спортивних заходів відбулися у Луцьку протягом червня

Дата:

Про це на оперативній нараді повідомив директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради Олексій Веремійчик. Зазначивши, що тільки за підтримки міської ради, злагодженій роботі усіх структурних підрозділів виконавчих органів, вдалося збільшити кількість саме якісних спортивних та молодіжних заходів. А це - імідж обласного центру, залучення туристів до нашого міста, адже кілька заходів відбулися в Луцьку вперше, даруючи лучанам та гостям нашого міста гарні враження, позитивні емоції та яскраві видовища.

Отож, щонайперше варто згадати Чемпіонат Луцька з дворового футболу, присвячений пам’яті Миколи Романюка, який ще триває на спортивних майданчиках загальноосвітніх шкіл. У змаганнях беруть участь 98 команд (більше 1000 учасників), поділені на три групи:

- дитячо-юнацький склад (15-19 років) — 34 команди;

- дорослий склад (20-39 років) — ліга А-15 та ліга Б – 42;

- ветерани (старші 40 років) – 8 команд.

Цей чемпіонат масово залучає любителів-аматорів до здорового способу життя, цим самим відволікаючи молодь від гаджетів, а дорослих - від шкідливих звичок та повсякденних турбот.

Маленьким лучанам спеціалісти департаменту сім’ї, молоді та спорту підготували масштабне святкування Міжнародного дня захисту дітей. На кількох локаціях у різних частинах міста відбувалися цікаві заходи для найменшеньких: комунальний заклад «Спорт для всіх» організував дитячий фестиваль «Моє веселкове дитинство»; відділом сім’ї та молоді на Театральному майдані було проведено Фестиваль мильних бульбашок «Bubble-fest 2018» з творчими майстер-класами, різноманітними конкурсами та святковою дитячою дискотекою; відділ фізичної культури та спорту підготував кваліфікаційний шаховий турнір, присвячений Міжнародному дню захисту дітей.

Протягом п'яти днів в спорткомплексі «Арена Спорт» («Адреналін сіті») за підтримки департаменту спільно з комунальним закладом «Спорт для всіх» та Асоціації футзалу Волинської області відбувся дитячий міні-чемпіонат Луцька з футзалу серед дітей у вікових категоріях U-7, U-9, U-11, U-13, U-15.

Більше трьохсот лучан мали можливість 16 червня під відкритим небом на стадіоні СНУ ім. Лесі Українки за підтримки департаменту, переглянути культову стрічку «Леон» під час чергового нічного кіноперегляду від багаторічного проекту «Lutsk night cinema». А перед початком самого кіноперегляду для гостей події виступив кавер-гурт «111» - чудове поєднання звучання бандури, контрабасу та мелодійного, ніжного жіночого голосу.

16-17 червня вперше в нашому місті зібралися справжні професіонали повітроплавання, аби подарувати лучанам неймовірне шоу – «Карнавал повітряних куль «Аеросфера», організаторами якого став департамент сім'ї, молоді та спорту спільно з громадською організацією «Івентум». Протягом трьох днів усі охочі змогли політати на справжніх повітряних кулях, насолодитися виглядом аеростатів у луцькому небі, стати свідком барвистих нічних світінь та зробити яскраві фото. Захід відбувся за сприяння радника міського голови Ігоря Поліщука.

За підтримки департаменту сім’ї, молоді та спорту 21 червня відбулася гра третього сезону інтелектуальних змагань «Mind Game», яка зібрала понад 150 учасників. В дев’яти турах команди проявляли інтелектуальні здібності, спритність та швидкість. Mind Game - це традиційно не лише можливість проявити власні знання та весело провести час з друзями, а й шанс вивчити такі цікаві факти, про які ви ніколи б не подумали самі.

Вперше у нашому місті, 24 червня на луцькому аеродромі, відбувся Чемпіонат України з мото-дрег-рейсингу, другий етап PROUDRS Професійної української дрег-рейсингової серії. У змаганнях взяли участь пілоти з Луцька, Львова, Донецька, Києва, Вінниці, Черкас, Рівного та з-за кордону. Усього змагалися 58 гонщиків у п’яти класах автомобілів – PRO LEGAL, PRO FWD, PRO RWD, PRO AWD та Unlimited та трьох для мотоциклів – Moto 600, Moto 1000 та Мoto Unlimited.

Також 24 червня в спорткомплексі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки за підтримки департаменту відбувся турнір зі стрітболу «LUTSK CUP 3x3», присвячений Дню молоді.

А ще,24 червня 2018 року відбувся ІІ Міжнародний професійний турнір зі змішаних єдиноборств «Воїни Любарта». Другий рік поспіль найтитулованіші бійці змагаються на День молоді в Луцькому замку в козацькому двобої; бойовому самбо; панкратіоні. Спортсмени з Франції, Туреччини, Білорусі, Азербайджану, Алжиру протистояли українським представникам клубів «Прайд», «Воїн», «Гарда» та «Легіон», виборюючи звання найкращих борців. Турнір розпочався  перемогою лучанина, борця  клубу змішаних єдиноборств «Воїн». Луцьк пишається нашими спортсменами та тренерами, які показали хороші результати – з десяти учасників-лучан восьмеро стали переможцями Міжнародного турніру «Воїни Любарта». Хочемо зазначити, що ці змагання – це рейтинговий турнір, який відкриє дорогу нашим спортсменам на більш престижні міжнародні змагання.

 

Секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт відзначив надзвичайно високий рівень організації заходів, що відбулися у нашому місті вперше. “ Це унікальні події, класні фестивалі, що дарують людям гарний настрій, враження,  емоції та видовища. А чемпіонат України з мото-дрег-рейсингу був надзвичайно продуманим. Люди професійно займаються цим видом спорту. Незважаючи на погодні умови, на захід прийшли тисячі лучан. Це позитивні заходи, які варто організовувати у нашому місті і надалі”.

Секретар міської ради Григорій Пустовіт подякував директору департаменту сім’ї, молоді та спорту за те, що спеціалісти структурного підрозділу міської ради долучаються до таких заходів і спільно з радником міського голови Ігорем Поліщуком шукають нові можливості організації дозвілля та відпочинку лучан і гостей нашого міста на високому рівні.