Акція до Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми

Дата:

30 липня Всесвітній день протидії торгівлі людьми!

З цієї нагоди департамент сім'ї, молоді та спорту Луцької міської ради спільно з департаментом соціального захисту населення Волинської ОДА, Волинським обласним та Луцьким міським центрами зайнятості, провели вуличну інформаційну акцію "Працюй безпечно".

До акції також долучилися представники патрульної поліції, громадських організацій «Волинські перспективи» та «Велес +», обласного центру соціально-психологічної допомоги.

Проблема торгівлі людьми для України є дуже болісною та актуальною. Надзвичайно важливою у боротьбі та протидії торгівлі людьми є інформаційно-просвітницька робота із населенням. Знати більше і бути захищеним - основне гасло!

І якщо хтось думає, що дана проблема десь далеко і не стосується України чи пересічного мешканця (мешканки) - це не так. Складна економічна ситуація, значний рівень безробіття, недосконалість законодавства та правова необізнаність громадян - часто є передумовами, які сприяють даному явищу.

 З метою інформаційної обізнаності громадян під час акції транслювалися соціальні ролики щодо протидії торгівлі людьми, розповсюджувалися буклети, надавалися консультації щодо працевлаштування в Україні.