Всеукраїнський дебатний турнір "Новорічний Кубок" відбувся в Луцьку

Дата:

9-10 грудня 2023року в Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки відбувся Всеукраїнський дебатний турнір "Новорічний Кубок".

Організаторами стали: Громадська організація "Брейншторм", Крим_ SOS, Громади України, Федерація Дебатів України.Волинь та Волинська державна обласна універсальна наукова бібліотека ім. Олени Пчілки.

Інтелектуальні змагання відбулись за підтримки департаменту молоді та спорту Луцької міської ради.

Цьогоріч 40 учасників зі всієї України змагалися з тем магічного світу Джоан Роулінг за сюжетами творів про Гаррі Поттера.

У турнірі, що тривав протягом двох днів, взяло участь 20 команд – по дві людини у кожній. У дебатах змагались лучани, а також гості з Коломиї, Львова, Тернополя, Харкова, Вінниці, Києва, Здолбунова, а також із Рівненщини та Житомирщини. Тематика цьогорічного турніру – справді казкова.

У дебатному турнірі, присвяченому «Гаррі Поттеру», змагалась молодь віком від 14 до 31 року. Команди зійшлись у 5-ти відбіркових раундах, їх оцінювали судді.

За результатами п'яти відбіркових раундів та півфіналього етапу місце у фіналі вибороли 4 команди: "Папірчик" (Орест Багрій та Анна Божко), "Філософія чарівництва" (Любомир Сирота, Іванна Хотинська), "Експекто песпатронус" (Сергій Шишко, Таїсія Токарчук), "Мокрі бандити" (Олег Ходаков, Микола Марченко).

Вітаємо з перемогою на Всеукраїнському дебатному турнірі "Новорічний Кубок" команду "Папірчик"— Ореста Багрія та Анну Божко!

Топ-спікером став Костянтин Корнієнко, а нагороду кращого судді отримав Оксен Даядан.

Вітаємо переможців із заслуженою перемогою!