Відбувся Форум "Простір можливостей: форум учнівського самоврядування"

Дата:

Вчора, 02 квітня, відбувся масштабний Форум "Простір можливостей: форум учнівського самоврядування". Участь у Форумі взяла рекордна кількість осіб - понад 300. Серед відвідувачів - старшокласники із закладів загальної середньої освіти Луцької міської територіальної громади, інших громад Волинської області та навіть школярі з Рівненщини.

На Форум (крім дітей та молоді) завітали представники влади, громадські активісти, представники студентського самоврядування, освітяни, журналісти.

Присутніх привітала заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк. Ірина Іванівна відмітила, що саме завдяки нашим Збройним Силам ми маємо можливість проводити у Луцьку такі потужні форуми та висловила впевненість, що такі зустрічі покладуть початок професійній кар'єрі молоді, зможуть націлити на те, чим саме хочуть займатися у житті наші діти та молодь. Заступниця міського голови відзначила, що саме активність та патріотизм сучасної української молоді — це та рушійна сила, яка здатна здолати будь-які перепони.

З привітальним словом до молоді звернулася і голова благодійного фонду "Фонд Ігоря Палиці "Тільки разом" Катерина Шкльода, відзначивши, що важливо розвивати громадянську позицію у дітей та молоді та підтримувати їх прагнення, ідеї, починання.

Свої надихаючі слова адресував учасникам Форуму і ректор Волинського національного університету імені Лесі Українки Анатолій Цьось. Анатолій Васильович розповів про конкурентні переваги очолюваного ним закладу, основні напрямки та пріоритети та відзначив, що в університеті панує студентоцентризм, адже студенти можуть звернутися до ректора з будь-яким питанням та їх завжди почують.

А далі почалася насичена програма, яка складалася з декількох основних панелей та, після перерви, кожен міг обрати локальну сесію на свій "смак". Тематиками стали: роль освіти у формуванні національної ідентичності та спротиву; підтримка ментального здоров'я; молодіжне лідерство; участь молоді в управлінні громадою; найкращі практики студентського самоврядування; молодіжні громадські організації як траєкторія професійної реалізації та багато інших.

Приємно, що спікерками однієї з основних панелей, а саме "Молодіжна рада при Луцькій міській раді: можливість бути почутими" стали дівчата з Молодіжна рада Луцька - Khrystyna Slovik та Анна Климовець.

Спікером панелі "Осередок УМСА_Луцьк Української медичної студентської асоціації" став ще один член Молодіжної ради при Луцькій міській раді Ярослав Андрійчук.

Модератором сесії "Роль освіти у формуванні національної ідентичності та спротиву" був директор Луцький міський молодіжний центр Юрій Семчук, а панелі "Молодіжне лідерство: створення успішної команди" - членкиня Молодіжної ради при Луцькій міській раді Софія Заладовська.