Відбулася зустріч із паралімпійцем Ярославом Окапінським

Дата:

14 березня, у Волинська обласна бібліотека для юнацтва, відбулася зустріч із талановитим спортсменом, паралімпійцем Ярославом Окапінським.

Сила духу і воля спортсмена не може не захоплювати! Попри виклики долі він не зламався, а знайшов свій шлях у паралімпійському спорті, а точніше - у легкій атлетиці.

Ярослав Окапінський – майстер спорту України міжнародного класу, єдиний легкоатлет, який представляв Волинь за всю історію незалежної України на Паралімпійських іграх у Токіо. Здобув там 6-те місце.

У лютому 2023 року Ярослав виборов «золото» на змаганнях «World Para Athletics Dubai» серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. У липні того ж року, на чемпіонаті світу з легкої атлетики у Парижі, здобув «золото» на дистанції 400 м.

До заходу долучився тренер спортсмена - заслужений тренер України, директор Волинської обласної дитячо-юнацької спортивної школи для осіб з інвалідністю Андрій Рожок. Він поділився, що зараз вони із Ярославом працюють над тим, аби спортсмен відібрався на Паралімпіаду - 2024.

Дякуємо Ярославу Окапінському та Андрію Рожку за безцінний внесок у спортивну сферу нашої країни.

Бажаємо нових спортивних звершень та нагород!