Наукові пікніки

Дата:

Проєкт "Наукові Пікніки" продовжує жити.

У наступному році виповниться ось вже 10 років, як він проходить у Луцьку, а згодом і в інших громадах нашої області.

Пікніки стали вже традиційними! У різні роки вони відбуваються з різним масштабом та у різних локаціях, але найголовніше - продовжують тішити дітей та молодь та дарувати їм безліч позитивних емоцій! 

Хімічні реакції, фізичні досліди, криміналістична лабораторія, робототехніка, надання першої медичної допомоги, визначення фальшивих банкнот, шалені таргани, окуляри віртуальної реальності та багато іншого. Ось що могли побачити й не тільки учні Заборольський ліцей Луцької міської ради, де відбулися чергові Наукові Пікніки 14 грудня.

Цього би не сталося, якби не організатори: Волинська обласна Мала академія наук, Департамент молоді та спорту Луцької міської ради, Департамент освіти Луцької міської ради та Управління освіти і науки Волинської ОДА. А найпотужнішими учасниками наукового фестивалю стали Волинський національний університет імені Лесі Українки та Луцький національний технічний університет, які разом представили понад 15 локацій.

Наукові Пікніки - проект, який поєднує науку та розвагу та показує молодому поколінню, що наука може бути надзвичайно цікавою та захоплюючою. Даний проект ще й несе неабияку профорієнтаційну цінність. Адже часто саме на таких зустрічах діти та молодь вперше відкривають для себе світ цікавої науки у певній сфері та продовжують розвиватися у ній професійно!

У новому 2023 році обіцяємо ще більше Наукових Пікніків! Та ще більше партнерів, які даруватимуть Вам свої емоції від безпосередніх експериментів!