Шукаємо родини для участі у соціальному проекті «Будуємо Україну Разом»

Дата:

Восени департамент сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради подав заявку на участь в проекті Львівської освітньої фундації «Будуємо Україну Разом». З 62 міст, Луцьк потрапив у 20 фіналістів. Протягом лютого відбуваються ознайомчі візити команди БУРу в потенційні міста-переможці. 26-28 лютого відбудеться знайомство з ініціативною групою у Луцьку.

В програмі візиту відвідини запланованого громадського об’єкту (Луцький міський молодіжний центр), зустріч з владою, пресою, місцевою молоддю, презентації у навчальних закладах тощо.  Окрім цього, важливою складовою майбутнього волонтерського табору є допомога місцевим родинам, котрі опинилися у скруті (допомога з покращенням побутових умов). Тому у лютому відбудеться і знайомство з потенційними БУР-сім’ями, оцінка ремонтних  робіт, складання заявки, яку Львівська освітня фундація буде надсилати благодійникам, фотографування сім’ї та будинку, їх життєвої історії.

Критерії сімей, з якими працює проект:

  1. Благополучні (аби в сім’ї не було алко- нарко- залежних).
  2. Малозабезпечені (програма не надає кошти чи харчування. БУР допомагає сім’ям з ремонтом їхнього помешкання. Варто зауважити, що БУР – це не команда професіоналів будівельників, а волонтери, які під наглядом майстра проводять ремонтні роботи, що допомагають покращити базові побутові потреби)
  3. Багатодітні сім’ї (саме їм надається перевага. Але умовою є те, щоб батьки самі старались для своєї родини і завжди співпрацювали з волонтерами. Програма не займається перевихованням батьків, які є на межі позбавлення батьківських прав, а працює з бідними, але гідними людьми. Волонтери БУРу – це зазвичай молодь 16-30 років, які безкоштовно виділяють свій час і сили, аби допомогти потребуючим. Вони керуються цінностями співпраці, поваги і вдячності. Звичайно, вони хочуть відчути і взаємну віддачу сім’ї).
  4. Сім’ї учасників російсько-української війни.
  5. Сім’ї, у яких є діти з інвалідністю.

     

Важливо, що при першому візиті до сім’ї, команда БУРу ніколи не обіцяє, що буде у них працювати, адже остаточно не відомо чи затвердить благодійник проведення волонтерського табору саме у цьому місті і допомогу саме цій родині.

Просимо лучан максимально поширити цю інформацію серед усіх зацікавлених. Можливо, саме вам або вашим близьким, сусідам, колегам потрібна участь у цьому соціальному проекті. Кінцевий термін звернень – 22 лютого.

Контактна особа – Ірина Полєтуха, +380938716091

 

Довідково. Будуємо Україну Разом – це культурно-освітня програма Львівської освітньої Фундації, яка через волонтерство та подорожі розвиває серед молоді почуття довіри та відповідальності.

«Ми прагнемо дати людям відчуття, що змінювати світ навколо можна простими маленькими кроками… Ми допомагаємо сім’ям відбудовувати житло та створюємо відкриті громадські простори у сірих та занедбаних місцях», – йдеться на сайті проекту.

Впродовж 4 років понад 2000 волонтерів відбудували 170 будинків для потребуючих сімей у 18 областях України. Також, БУРівці створили 13  молодіжних центрів.

Детальніше про проект читайте на офіційному сайті http://bur.lef.org.ua/