Збірна Естонії перемогла на Командному чемпіонаті з легкоатлетичних багатоборств (Суперліга)

Дата:

Два дні Луцьк був центром спорту. Наше місто приймало престижні європейські змагання із легкої атлетики. Командний чемпіонат із легкоатлетичних багатоборств (Суперліга) відбувається вперше в історії незалежної України саме у нашому місті. До нас завітали найсильніші спортсмени з 8 європейських збірних: України, Білорусі, Франції, Великої Британії, Швейцарії, Іспанії, Естонії та Нідерландів.

На стадіоні “Авангард” змагалися найкращі легкоатлети Європи. Чоловіки боролися за перемогу у десяти дисциплінах: бігу на 100, 400 та 1500 м, стрибках у довжину, штовханні ядра, стрибках у висоту, бігу на 100 м з бар'єрами, метанні диска, стрибках з жердиною, метанні списа. Два дні напруженої боротьби, лідери змінювалися з кожною дисципліною. Зрештою, перемогу у десятиборстві здобув білорус Віталій Жук. Друге місце та срібну медаль здобув представник Естонії Майсел Уйбо, а третім став - іспанець Хорхе Уренія.

Жінки ж змагалися у семи дисциплінах: бігу на 200 та 800 м, стрибках у довжину, штовханні ядра, стрибках у висоту, бігу на 100 м з бар'єрами, метанні списа. На радість луцьких вболівальників, які відвідали змагання, перемогу здобула українка Дарина Слобода. Другою стала великобританка Кеті Стейнтон, а третьою - представниця Нідерландів Марійке Есселінк.

У загальнокомандному заліку перше місце здобула збірна команда Естонії. За підсумком двох змагальних днів вони набрали 39959 очок. Друге місце здобула збірна Білорусі, а третє - команда Великої Британії.

Спортсмени отримали свої нагороди з рук першого віце-президента Європейської легкоатлетичної асоціації Доброміра Карамарінова, президента Федерації легкої атлетики України Ігора Гоцула, радника міського голови Ігоря Поліщука.