У Луцьку урочисто відкрили командний чемпіонат Європи з легкоатлетичних багатоборств

Дата:

Сьогодні на Театральному майдані міста відбулося урочисте відкриття цих престижних змагань. Участь в церемонії взяли Перший віце-президент Європейської легкоатлетичної асоціації Добромір Карамарінов,  Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул, радник міського голови Ігор Поліщук, іноземні гості та численні жителі нашого міста.

З вітальним словом до присутніх звернувся Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов. Він повідомив, що Федерація легкої атлетики України запропонувала Луцьк, як місто проведення цих змагань Федерації легкої атлетики Європи, адже воно підходить за усіма критеріями відповідних завдань. Тут є чудовий тренувальний стадіон, є готелі та інша розвинена інфраструктура. «Політика нашого Міністерства разом з Федерацією легкої атлетики спрямована на те, щоб не лише в столиці України проводити такі чемпіонати, а й в обласних центрах. В Києві буде чемпіонат Європи зі стрибків у воду, а в Луцьку – Чемпіонат Європи з легкоатлетичних єдиноборств. Це – прекрасно!», - зазначив Ігор Жданов.

У свою чергу, Ігор Гоцул щиро подякував лучанам за можливість проводити такі серйозні та відповідальні європейські змагання: «Саме Луцьку випала така честь і це – не випадково. Легкоатлети України вдячні вам, що у важкий час в 2014 році, відбулося диво. Ігор Палиця за свої кошти відновив стадіон «Авангард» і ми змогли проводити тут змагання та збори. І сьогодні ми розпочинаємо це справді спортивне свято. Ми можемо віддячити вам нашими спортивними результатами. Наша збірна налаштована порадувати вас своїм успішним виступом», - наголосив Президент Федерації легкої атлетики України.

Радник міського голови Ігор Поліщук, виступаючи зі сцени, зазначив, що лучани надзвичайно горді та дуже пишаються тим, що саме наше місто приймає перше в Україні такий престижний чемпіонат. «Ми виправдаємо цю довіру, яку нам висловили Федерації легкої атлетики України та Європи. Ми хочемо подякувати усім, хто долучився, щоб ці змагання відбулися саме в Луцьку. Висловлюю щирі слова вдячності Ігорю Палиці, який в 2015 році реконструював стадіон «Авангард», завдяки чому ці змагання сьогодні можуть відбуватися. Я хочу подякувати всій легкоатлетичній європейській асоціації, зокрема Доброміру Карамарінову. Я хочу подякувати Ігорю Гоцулу, який не є лучанином, але є нашим великим лобістом в світі легкої атлетики», - підкреслив Ігор Поліщук.

Він також зазначив, що ці змагання – не лише спортивна подія, це – подія, яка є знаковою для нашого міста. «Ми щиро сподіваємося, що ці змагання стануть першими в ланцюжку престижних змагань міжнародного рівня, в яких будуть брати участь європейські країни. Вони будуть прославляти наше місто, підвищувати його імідж та престиж», - сказав Ігор Поліщук.

Право відкрити Чемпіонат Європи з легкоатлетичних багатоборств надали Першому віце-президенту Європейської легкоатлетичної асоціації Доброміру Карамарінову. Перебуваючи на одній сцені з усіма учасниками-атлетами  восьми країн Європи, він наголосив: «Посадові особи, атлети та громадяни міста Луцька для мене велика честь та задоволення вітати вас. В України надзвичайні спортсмени та чудова історія спорту. Легка атлетика України сьогодні на відмінному рівні. Я бажаю успіху легкоатлетам, які будуть виступати завтра та успіху усім нам у майбутньому», - резюмував високоповажний гість, після чого в небо злетіли білі голуби, як символ миру та початку змагань.