Свято потужних автомобілів та надзвичайних швидкостей: у Луцьку відбулись професійні змагання з драг-рейсингу

Дата:

Сьогодні, на військовому аеродромі у Луцьку, відбувся Чемпіонат України з мото драг-рейсингу та Професійна Українська драг-рейсинг серія PRO UDRS, BELSHINA DRAGRACING PRO COMPETITIONS OF UKRAINE. У заході взяли участь спортсмени із Польщі, Німеччини, Латвії, Молдови, України та Румунії.

Драг-рейсинг – це гоночне змагання на надпотужних автомобілях та мотоциклах по прямій трасі. Спортивні боліди, що використовуються у такому спорті можуть досягати понад чотирьох тисяч кінських сил. Одним із таких автомобілів, що взяв участь у цьогорічних змаганнях, став «Характерник» - сконструйований на замовлення болід, що разом із пілотом Ігорем Корякою представлятиме Україну на світових змаганнях вже наступного року. Сьогодні ж його все ще випробовують, адже впоратись із таким «монстром» - неабиякий виклик. «Характерник» досягає швидкості 100 км/год за 0.8 секунди, що спричиняє значне перевантаження на пілота.

Окрім того, у змаганнях взяли участь боліди класу Pro RWD, Pro AWD, Pro FWD, Мото 600, Мото 1000 та UNLIMITED. Захід розпочався із кваліфікаційних заїздів, під час яких професійні пілоти показали присутнім усе своє вміння та швидкість, ще більше розпалюючи бажання побачити справжні, напружені змагання.